İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ VE TARIM ÇALIŞTAYI’NIN İLKİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ... BAKAN PAKDEMİRLİ: “SÜREÇ TÜM YÖNLERİYLE ELE ALINACAK"

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ VE TARIM ÇALIŞTAYI’NIN İLKİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ... BAKAN PAKDEMİRLİ: “SÜREÇ TÜM YÖNLERİYLE ELE ALINACAK"

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın iklim değişikliğinin tarımsal etkilerini değerlendirmek ve çözüm önerilerini masaya yatırmak amacıyla düzenlediği, "Değişen...

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın iklim değişikliğinin tarımsal etkilerini değerlendirmek ve çözüm önerilerini masaya yatırmak amacıyla düzenlediği, "Değişen İklim, Dönüşen Tarım, İklim Değişikliği ve Tarım Çalıştayı" serisi İzmir'de gerçekleştirildi. Pakdemirli, "Çalıştay geniş tabanlı olacak ve süreç tüm yönleriyle ele alınacak” dedi. 

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından düzenlenen “İklim Değişikliği ve Tarım Çalıştayı’nın” ilki bugün İzmir’de gerçekleştirildi. Çalıştayda konuşan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Bakanlığımız birimleri, STK’lar, akademisyenler ile FAO temsilcilerinin katılacağı bu çalıştay geniş tabanlı olacak ve süreç tüm yönleriyle ele alınacak” dedi.

Bakan Pakdemirli sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, gerçekleştirilecek olan çalıştaylarda iklim değişikliğinin tarımsal üretime, suya ve ekosisteme etkilerinin değerlendirileceğini söyledi. Pakdemirli, uzun vadede alınacak tedbirleri içeren bir sonuç raporu hazırlanacağını ifade etti.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.