İHALEYE FESAT KARIŞTIRIP VURGUN YAPTIKLARI İDDİASIYLA 27 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İHALEYE FESAT KARIŞTIRIP VURGUN YAPTIKLARI İDDİASIYLA 27 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İstanbul’da “rüşvet” ve “ihaleye fesat karıştırma” suçlarına karıştıkları iddiasıyla 27 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin arasında 6 icra müdür yardımcısı, biri emekli,...

İstanbul’da “rüşvet” ve “ihaleye fesat karıştırma” suçlarına karıştıkları iddiasıyla 27 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin arasında 6 icra müdür yardımcısı, biri emekli, biri aktif olmak üzere iki icra müdürünün de olduğu öğrenildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nce yürütülen “ihaleye fesat karıştırma”, “rüşvet”, “suç işlemek amacıyla örgüt kurma” suçlarına yönelik soruşturma kapsamında 29 kişi hakkında gözaltı kararı alındı. bu kapsamda İstanbul, Kırklareli ve Niğde'de belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Aralarında icra müdürü, icra müdür yardımcılarının da olduğu 17 kamu görevlisinin bulunduğu toplam 27 şüpheli yakalandı. Bir şüpheli, Covid-19 testi pozitif çıktığı için karantinada bırakılırken, 26'sı gözaltına alındı.

İddialara göre; Küçükçekmece İcra Müdürü'nün de aralarında bulunduğu şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda, 20 klasör icra dosyası, dört kaşe, iki tüfek ve bir ruhsatsız tabanca ele geçirildi.

Şüphelilerin, ihaleye çıkacak araçların muhtelif parçalarını sökmek suretiyle, olduğu halinden farklı gösterip satışlarını hasarlı araç üzerinden gerçekleştirdiği, icralık malların dosyalarında ihaleye çıkarılması için gerekli olan iş ve işlemlerin süresinin kısaltıldığı, satış günlerinin değiştirildiği bütün bu işlemler karşılığında rüşvet alındığı, ayrıca yaşlılara cep telefonu satarak, satılan telefon üzerinden icra dosyası açtıkları ve bu yöntemle yaşlıları dolandırdıkları tespit edildi. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.