İGA, RAKİP OTOPARKLAR AÇILINCA İSTANBUL HAVALİMANI OTOPARK ÜCRETİNİ YÜZDE 50 DÜŞÜRDÜ

İGA, RAKİP OTOPARKLAR AÇILINCA İSTANBUL HAVALİMANI OTOPARK ÜCRETİNİ YÜZDE 50 DÜŞÜRDÜ

İstanbul Havalimanı’nın işletmecisi İGA, çevrede daha düşük tarife uygulayan otoparkların açılmasıüzerine fiyatlarını yüzde 50 indirdi.

BORA ERDİN

İstanbul Havalimanı’nın işletmecisi İGA, çevrede daha düşük tarife uygulayan otoparkların açılmasıüzerine fiyatlarını yüzde 50 indirdi.

Pandeminin etkisiyle yolcu sayısı yüzde 70 yakın azalan İGA’nın işlettiği İstanbul Havalimanı’nda otoparkın saatlik ücretinin 21 TL olması havalimanı yakınlarında otopark işletmeleri açılmasına neden oldu. Havalimanına ücretsiz servis koyan otopark işletmeleri günlüğü 20 ila 25 TL arasında değişen fiyat tarifeleri uyguluyor. 40 bin araç kapasiteli İstanbul Havalimanı’nda ise günlük otopark ücreti otomobillerde 63 lira. Üç katı yüksek otopark ücreti ödemek istemeyen yolcular araçlarınıçevrede faal olan ve yıkama hizmeti de sunan yerleri tercih ediyor.

Rekabetin artması ile İGA’nın işlettiği otopark kampanya yapmaya başladı. “İstanbul Airport” mobil uygulamasıüzerinden yapılan otopark ödemelerine şirket yüzde 50 indirime ek yüzde 10 indirim uygulamaya başladı. Günlük 63 TL’nin üzerine yapılan yüzde 50 ve yüzde 10’luk indirimle ücret 28,35’e geliyor. Ancak bu indirim sadece şirketin mobil uygulamasında kişisel verilerinizin işlenmesine izin vererek ve kredi kartı ile ödeme yapılarak alınabiliyor.

5 İLA 15 DAKİKA MESAFEDE OTOPARKLAR AÇILDI

İstanbul Havalimanıçevresinde açılan farklışirketlere ait otoparklarda günlük fiyatlar 20 ila 25 TL arasında değişiyor. Bu otoparklar otomobilinizi bırakmanız halinde ücretsiz servislerle havalimanına ulaşım sağlıyor. 15 ila 20 dakikada bir havalimanı giden ve gelen yolcu bölümlerine servis veriliyor. 

TAKSİ 150, HAVAİST 30 TL, METRO İNŞAATI DEVAM EDİYOR

2018 yılında Atatürk Havalimanı kapatılarak açılan İstanbul Havalimanı metrosu henüz faaliyete geçmedi. Havalimanına kişisel araç dışında taksi, Havaist veya İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) ait İETT otobüsleriyle ulaşılabiliyor. Havaist Şubat 2020’de İBB yetkisinden alınarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlandığı için bu araçlarda artık İstanbul Kart (Akbil) geçmiyor. Havaist araçlarını kullanmak isteyenler havalimanından Taksim’e 30 TL ödemek zorunda. Sarı taksi ile Taksim’e gitmek isteyenler ise lokasyona seçilen güzergaha göre 150 ila 180 TL arasında bir maliyetle karşılaşıyor.

İETT’nin H1, H2, H3 ve H4 sefer numaralı araçları ise iki tam bilet (7 TL) tahsil ediyor. Bu seferlerin bazıları pandemi döneminde iptal edilebiliyor.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.