İETT OKULLARIN AÇILIŞI İÇİN HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI

İETT OKULLARIN AÇILIŞI İÇİN HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI


İstanbul’da 6 bin 840 okulda 2 milyon 934 bin öğrenci ile 163 bin öğretmen yeni eğitim öğretim yılına Pazartesi günü başlıyor. Yaz tatilinin son ermesi ve okulların açılması, pandemi etkisinin azalması, üniversitelerin yüz yüze eğitime geçecek olması ile akaryakıt ve okul servis maliyetlerindeki yükseliş nedeniyle toplu taşıma talebinde artış yaşanması bekleniyor. İETT gerekli hazırlıklarını tamamlayarak araçların tam kapasiteyle çalışmasını sağlayacak.  Eğitim kurumlarıyla iletişim kurularak ders başlangıç ve bitiş saatleri hakkında bilgi toplandı. Ayrıca üniversitelerin açılış tarihlerine uygun olacak şekilde düzenlemeler yapıldı.

12 Eylül Pazartesi günü başlayacak 2022 – 2023 Eğitim Öğretim Yılı nedeniyle sefer sayıları artırılacak. Anadolu yakasında 776, Avrupa Yakası’nda 820, Metrobüs hattında 320 olmak üzere toplam 1916 ek sefer düzenlenecek. Ayrıca, yoğunluk yaşanması beklenen bölgeler için yedek araçlar hazır bulundurulacak, gerekli hallerde takviye seferler düzenlenecek. Seferlerin sorunsuz yapılabilmesi için Avrupa ve Anadolu Yakası’nda toplamda 326 görevli sahada ve filo yönetim merkezlerinde çalışmalarını sürdürecek. Trafik yükünü azaltmak, vatandaşları toplu ulaşıma teşvik etmek amacıyla, Pazartesi günü sabah saat 06 ile 14 arasında toplu ulaşım ücretsiz yapılacak.

Cumartesi günü itibarıyla “Kış Sefer Düzeni”ne geçecek olan İETT’de günde 5 bin 237 araçla 52 bin 985 sefer düzenlenmesi planlanıyor.

Kış sefer düzeninde, yazın oluşan talep nedeniyle hizmete alınan 48R, D1 ve D2 hatları pasifleştirilecek. KM28, 98K, 59HS, 48U, 38H, 36S, 29T  ve HT19 hatları ise kış sefer düzeni nedeniyle tekrar aktif hale getiriliyor.


Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.