İÇİŞLERİ BAKANLIĞI: İLKBAHAR-YAZ OPERASYONLARINDA 48 PKK'LI TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI: İLKBAHAR-YAZ OPERASYONLARINDA 48 PKK'LI TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

İçişleri Bakanlığı, terör örgütü PKK'ya yönelik 15 Nisan’da başlayan ilkbahar-yaz operasyonlarında bugüne kadar 2’si kırmızı, 4’ü turuncu, biri yeşil, 9’u gri kodla aranan toplam...

İçişleri Bakanlığı, terör örgütü PKK'ya yönelik 15 Nisan’da başlayan ilkbahar-yaz operasyonlarında bugüne kadar 2’si kırmızı, 4’ü turuncu, biri yeşil, 9’u gri kodla aranan toplam 48 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

İçişleri Bakanlığı'ndan terör örgütü PKK'ya yönelik 15 Nisan tarihinde başlatılan ilkbahar-yaz operasyonlarına ilişkin açıklama yapıldı. 3 bin 801 operasyon gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada, "İlkbahar-yaz operasyonları 1 Ekim 2021 tarihine kadar devam edecek. O tarihe kadar 9 bin 630 operasyonun icra edilmesi planlandı" denildi.

1 EKİM'E KADAR DEVAM EDECEK

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle: 

"Bölücü terör örgütünü ülke gündeminden tamamen çıkarmak ve bölgede barındığı değerlendirilen teröristleri etkisiz hale getirmek maksadıyla, teröristlerin tüm barınma alanlarındaki inlerine girecek şekilde 15 Nisan 2021 tarihinde başlatılan ilkbahar-yaz operasyonları 1 Ekim 2021 tarihine kadar devam edecek.

Jandarma Komando, Jandarma Özel Harekat (JÖH), Polis Özel Harekat (PÖH) ve Güvenlik Korucuları (GK) yer aldığı operasyonlarda, 01 Ekim tarihine kadar 9 bin 630 operasyonun icra edilmesi planlandı. Bu operasyonların bugüne kadar yüzde 39’u 3.801’i icra edildi.

Operasyonlar kapsamında son 2 ayda, 2’si kırmızı, 4’ü turuncu, 1’i yeşil, 9’u gri olmak üzere 48 terörist etkisiz hale getirildi, 298 sığınak ve mağarada, 159 Mayın/EYP, 137 silah, 99 el bombası, 35 telsiz, 355 tüp ve 8.2 ton gıda ve yaşam malzemesi ele geçirildi. İlkbahar-yaz operasyonları 1 Ekim tarihine kadar devam edecek."

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.