İÇİŞLERİ BAKANLIĞI BİLECİK'TEKİİSTANBUL SÖZLEŞMESİ AFİŞLERİNİ TOPLATTI BELEDİYE BAŞKANI'NA SORUŞTURMA AÇTI

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI BİLECİK'TEKİİSTANBUL SÖZLEŞMESİ AFİŞLERİNİ TOPLATTI BELEDİYE BAŞKANI'NA SORUŞTURMA AÇTI

Bilecik Belediyesi'nin, İstanbul Sözleşmesi'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla feshedilmesini protesto için astığı afişler, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatıyla toplatıldı....

Bilecik Belediyesi'nin, İstanbul Sözleşmesi'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla feshedilmesini protesto için astığı afişler, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatıyla toplatıldı. Bakan Soylu, "İstanbul Sözleşmesi Kimden Korur" başlıklı afişlerin "öğretmenleri ve polisi zan altında bıraktığını" belirterek Belediye Başkanı Semih Şahin hakkında soruşturma başlatıldığını bildirdi.  Başkan Semih Şahin ise, "Billboardlardaki metni okuduğunuzda bütün insanlarışiddete karşı olmaya davet eden bir metin görüyoruz" dedi. 

Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin'in, İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesini protesto için Bilecik caddelerindeki billboardlara çeşitli afişler astırdı. "İstanbul Sözleşmesi kimden korur? Şiddete meyilli herkesten korur: Eşin, eski eşin veya partnerin şiddetinden, abinin, babanın veya diğer aile bireylerinin şiddetinden, iş yerinde patronun, okulda öğretmenin, karakolda polisin ya da sokakta, çarşıda veya toplu taşımada tanımadığımız erkeklerin şiddet ve tacizinden kısaca en yakınımızdakilerin şiddetinden korur" yazılı afiş afişler İçişleri Bakanlığı'nın talimatıyla gece yarısı kaldırıldı.

İçişleri Bakan Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Toplumumuzun tüm kesimlerine hakaret içeren, öğretmenlerimizi ve polisimizi zan altında bırakan Bilecik’teki billboardlar yaptığımız suç duyurusu sonucu güvenlik güçlerimizce derhal kaldırılmıştır. Bilecik Belediye Başkanı ve ilgililer hakkında Bakanlığımızca soruşturma başlatılmıştır" dedi.

"BİZ ŞİDDET UYGULAYANLARA KARŞIYIZ"

Bakan Soylu’nun “soruşturma açıldığını duyurduğu Bilecik Belediye BaşkanıŞahin konuyla ilgili şunları söyledi:

"Metnin tamamını okursanız şiddet nereden ve her kimden geliyorsa her türlü şiddete karşıyız diyor. Öğretmen, polisin töhmet altında kaldığı iddia ediliyor. Bu düşünceye göre bütün evli erkekler töhmet altında kalıyor. Töhmet diye bir şey yok. Şiddet uygulayana karşıyız biz."

"BEN EMEKLİ BİR ÖĞRETMEN OLARAK ÖĞRETMENLERİ TÖHMET ALTINDA BIRAKABİLİR MİYİM?"

İçişleri Bakanlığı'ndan henüz bir soruşturma gelmediğini belirten Şahin, "Soruşturma bana geldiğinde cevabını vereceğim" dedi.

Emekli bir öğretmen olduğunu vurgulayan Şahin, "Billboardlardaki metni okuduğunuzda bütün insanlarışiddete karşı olmaya davet eden bir metin görüyoruz. Ben emekli bir öğretmen olarak öğretmenleri töhmet altında bırakabilir niyim? Annem babam da öğretmen. Birilerini töhmet altında bırakmamın imkanı yok. Metinden cımbızla iki sözcüğü çekerseniz öyle sonuç çıkar. Metnin tamamını okuyun her türlü şiddet nereden ve kimden geliyorsa karşıyım mesajıçıkıyor" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.