İBB İTFAİYE EKİPLERİ, MANAVGAT’A HAREKET ETTİ

İBB İTFAİYE EKİPLERİ, MANAVGAT’A HAREKET ETTİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İtfaiyesi, İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) çağrısıüzerine; İtfaiye Daire Başkanlığı ve Destek Hizmetleri...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İtfaiyesi, İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) çağrısıüzerine; İtfaiye Daire Başkanlığı ve Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı'ndan toplam 101 personel ve 14 araç Antalya’nın Manavgat ilçesinde dün başlayan yangının söndürme çalışmalarına katılmak üzere bugün yola çıktı.

İBB'den yapılan açıklamada; Antalya’nın Manavgat ilçesinde 28 Temmuz'da öğle saatlerinde, farklı noktalarda çıkan ve rüzgârın da etkisiyle yayılan orman yangınlarını söndürme çalışmalarının başından itibaren yakından takip edildiği belirtildi.

Yapılan açıklamaya göre, orman yangınları haberi sonrası ivedilikle AKOM koordinasyonunda bölgede yangın söndürme çalışmalarına katılmak üzere, “İBB Acil Durum ve Afet Müdahale Planı’nda” görevli birimlerden kurulan ekip, hazırda bekletildi. Yangının başlangıcından itibaren İBB, Antalya Valiliği, Antalya Büyükşehir Belediyesi, İstanbul AFAD, İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü ve ilgili diğer kurumlar ile yangının seyri ve durumu konusunda sürekli irtibat halinde kaldı.

Bugün, AFAD tarafından gelen çağrıüzerine hazırda bekletilen; İtfaiye Daire Başkanlığı'ndan 99 personel, 13 araç ve Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı'ndan 2 personel bir araçtan oluşan yardım ekibi afet bölgesine gönderildi.

İMAMOĞLU “YANINIZDAYIZ” MESAJI VERMİŞTİ

Manavgat’tan gelen üzücü haberlerin ardından Başkan İmamoğlu da sosyal medya hesaplarından, “Antalya'nın Manavgat ilçesinde çıkan yangın hepimizi kaygılandırıyor. Bir an önce yangının kontrol altına alınmasını diliyor, bölgedeki vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İBB olarak yanınızdayız” masajını yayınlamıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.