İBB, İSTANBUL'UN FETHİ'NİN 570. YILDÖNÜMÜNÜ MALTEPE’DE KUTLADI

İBB, İSTANBUL'UN FETHİ'NİN 570. YILDÖNÜMÜNÜ MALTEPE’DE KUTLADI

MALTEPE / İSTANBUL

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbul'un Fethi'nin 570. Yıldönümü’nü, Maltepe’deki Orhangazi Şehir Parkı’nda düzenlenen etkinliklerle kutladı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, çoğunluğu gençlerden oluşan on binlerce İstanbullunun katıldığı etkinlikte bir konuşma yaptı. Konuşma yapacağı platforma, eşi Dr. Dilek İmamoğlu ile birlikte çıkan İmamoğlu, “Müthiş bir gençlik görüyorum burada. Enerjiniz muhteşem. Bu serin havaya rağmen geldiniz. İstanbul’un her ilçesinden buraya katıldınız. Hepinize teşekkür ediyorum. Bayraklarınızla birlikte bu kadim şehrin fethinin yıldönümünü kutlayacağız. Ve girdiğimiz bu yeni dönemin ilk günündeyiz. Buraya geldiniz, çünkü, bu ülkenin tarihine hepiniz saygı duyuyorsunuz. Geleceğine inanıyorsunuz. Evet, bir kutuplaşmayla yüz yüze olmamıza rağmen, barış içinde, kardeşçe yaşayabileceğimize hep birlikte inanıyoruz. Umutsuzlukla yüz yüze olmamıza rağmen, bu topraklardan her gün umut fışkırabileceğine inanıyoruz. Birini bazen dışarıda tutan, bazen bağırıp çağıran, birtakım bölen siyasete rağmen; daha iyi, daha güçlü bir birlik oluşturmanın mümkün olabileceğine inanıyorsunuz” dedi.

“FATİH SULTAN MEHMET, SADECE İSTANBUL’U DEĞİL, BU ŞEHİRDE YAŞAYANLARIN GÖNLÜNÜ DE FETHETTİ”

İmamoğlu, İstanbul’un fethi ve bunu gerçekleştiren komutan olarak tarihe geçen Osmanlı İmparatorluğu’nun efsane padişahı Fatih Sultan Mehmet’in devlet adamlığı üzerine bir konuşma yaptı. Fetihle birlikte yalnızca dünyanın siyasi haritasının değişmediğine, güç ilişkileri ve dengelerin de yeniden belirlendiğine dikkat çeken İmamoğlu, “Fatih Sultan Mehmet, sadece kadim şehri değil, bu şehirde yaşayanların gönlünü de fethetti. Şehirde yaşayan her inanıştan insanı kucakladığı için, fetih kalıcı oldu. İstanbul, Fatih Sultan Mehmet'in özgün kişiliğinden aldığı büyük güçle, ilhamla tüm inanç ve kültürlerin bir arada yaşadığı, örnek bir dünya başkenti oldu. İstanbul; adaletin, hoşgörünün, hukuka saygının merkezi oldu. Evrensel hoşgörünün simgesi oldu. Bugün hepimiz, farklı coğrafyalardan bu toplumun, bu güzide milletin evlatları olarak burada yaşıyoruz. İstanbul'un aziz ve şanlı tarihine hep birlikte sahip çıkmakla sorumluyuz. Bu bizim Fatih Sultan Mehmet Han'ı olduğu kadar… Bakın bu genelde unutulur. Beş yıl düşman işgali altında kalmıştır İstanbul. İstanbul'u işgalden kurtarıp, bir kez daha hepimize armağan eden kişi Mustafa Kemal Atatürk'tür. Onun için, sorumluluğumuz ona da olan borcumuzdur” diye konuştu.

“BURASI, FETHİN VE ATATÜRK'ÜN İSTANBUL'UDUR”

Tüm bu nedenlerle İstanbul’un çok değerli bir şehir olduğunun altını çizen İmamoğlu, “Herhangi bir kişinin ya da bir siyasi partinin ya da bir avuç insanın dilediği gibi kesip biçebileceği, parçalara ayırıp, satışa çıkarabileceği bir şehir asla değildir. Bu kadim şehir, 16 milyon İstanbullunun, 86 milyon milletimizin tek tek her birimize zimmetlenmiş bir varlıktır. Burası, fethin ve Atatürk'ün İstanbul'udur. Ve İstanbul, Türkiye'dir; unutmayın” ifadelerini kullandı.

 

29 Mayıs Maltepe Etkinlik Kısım-1:

https://we.tl/t-ywyVn0dmyM

29 Mayıs Maltepe Etkinlik Kısım-2:

https://we.tl/t-qAajyXQyJP

https://box.ibb.gov.tr/index.php/s/jPtBZdAPYjr1BRl

umtqcuzajhreyp5x7ebbpwnj.jpg

1xtoifqy4rn6Ipdgcxn0gmhq.jpg

ky3kIopvtzgrc0e1jtylbslb.jpg

xwmusmzfgIqarerk9yt56wit.jpg

tvfp5siuegdm3tegjvpuoaf1.jpg

jutqxydqoyvwjva03pzIrnxl.jpg

wtr0zg9uhne87oacophqbxIn.jpg

ejkdvdg8biha0flqlc6xw7u2.jpg

l45qvetfapwrukseznyjgofl.jpg

7ydaln6svx0y1ue2nsvj5m3e.jpg

mo7fgkhpi4vsbt5yr8dIezaw.jpg

wmbukftq6y8fatdlehj5pys3.jpg

jgpytan9x5pv7Ihr8kwbaubf.jpg

8qh1izpuojwfqleyncm4ukwx.jpg

u0clpwsnmwqfqykv8grotjxI.jpg

3zfm7glrh8swb6qnbuqxyko0.jpg

4shl5q7fzIm3wqxd8oke1nrj.jpg

28ptqluizgwcnsqz53h9clok.jpg

d6Ivulqiuolwtjkws90kpgzr.jpg

mI3cseydq2nfgrys9rocukh5.jpg

ady6tzrkwxkm4bto3gnfpnjg.jpg

nevgks9tpjkjzungwlcovbye.jpg

9rwey0eltucsotun8l6i12ba.jpg

ypxcj9daxl0wtb5oh4gygbst.jpg

1auhxmcte9Ig53ybsz8fjpxd.jpg

0dIn2ndy1olyvevggr6wh4hs.jpg

aysdrsfybbpknqa4wl3oh1t2.jpg

u8irp5yoq0blnfemkj7zkdo4.jpg

bqsgunt28q0e7alnmubo5jfm.jpg

qrczfs2mv9enubyewhaa84ol.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.