İBB, HATAYLI ÇOCUKLARIN YANINDA

İBB, HATAYLI ÇOCUKLARIN YANINDA

6 Şubat günü yaşadığımız iki büyük depremin ardından yaralar sarılmaya devam ederken, bölgedeki çocuklarımız da unutulmadı. Depremden hemen sonra ilgili tüm birimleriyle Hatay’da çalışmalarına başlayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), depremden etkilenen çocuklarımızın yaşadıkları zorlukları bir nebze olsun hafifletmek amacıyla çocuklara yönelik çalışmalarını da sürdürüyor.

“YUVAMIZ SAMANDAĞ” KREŞİNDE ZİL ÇALDI

ORHANGAZİ FERİBOTU’NDA ÇOCUK ETKİNLİK MERKEZİ

11 Şubat’ta Hatay İskenderun’a ulaşan Orhangazi-1 Feribotu içerisindeki ‘Çocuk Etkinlik Merkezi’nde, İBB Sağlık Dairesi Başkanlığı da 4 personeli ile 3-8 yaş ve 9-15 yaş arası çocuklara yönelik faaliyetler yürütüyor. Konaklama desteğinin de sağlandığı feribotta bugüne kadar 78 çocuk etkinliklerden faydalandı. Çocukların, psikolojik olarak desteklenerek süreci en az zararla atlatmalarına ilişkin grup çalışmaları düzenleniyor.

KÜLTÜR ETKİNLİKLERİ

İBB Kültür Dairesi Başkanlığı, Hatay’da çocuklara yönelik İBB Kültür etkinliklerine başladı. Etkinlikler, mobil ekiplerle de en ücra noktalara kadar yaygınlaştırılacak. Deneyimli ekiplerimiz, özellikle travma ve post travma devrelerini dikkate alarak etkinlik belirliyor. Hatay’da, köylerdeki çocuklar da dahil atölyeler yaparak, uzun vadede sürdürülebilir-gezici programlar oluşturuldu. Bölgenin şu an ki yapısı ve yerleşimine göre 3 bölge oluşturuldu. Birinci bölgede çalışmalara başlandı. Gezici ekiplerle hem çocuklara etkinlikler düzenleniyor hem de depremzedelerle yakın irtibat kuruluyor. Böylece, sürekli bölgede olunarak, iyileştirme sürecinin bir parçası olmak amaçlanıyor.

İBB Şehir Tiyatroları Çocuk Eğitim Birimi öğrencileri de depremden etkilenen kardeşleri için ‘Çocuklar El Ele Hediyeler Umuda ve Kardeşliğe’ sloganıyla oyuncak ve kitap kampanyasına öncülük ediyor. 5 Mart’ta çocuk oyunlarıyla perdelerini açacak Şehir Tiyatroları, hediye oyuncak ve kitap kampanyasını başlatacak.  Çocuklarımızın dayanışmasının güzel bir örneği olacak kampanyada, İstanbul’da yaşayan çocuklar hediye paketlerine hem kitap veya oyuncağı hem de depremzede kardeşlerini teselli edecek duygu ve düşüncelerini ifade eden bir mektubu ekleyebilecek. Ayrıca, Şehir Tiyatroları oyunları da deprem bölgesine gidecek. Sanatın iyileştirici gücünü etkin kılmak için öncelikle anne ve çocuklara yönelik başlayacak oyunlar, uzun vadede yetişkinler için de sahnelenecek.

HAYAL GÜCÜ ÇOCUK OYUN PARKI (HOP) ÇOCUKLARA GÖTÜRÜLDÜ

İBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı da Hatay’da HOP (Hayal Gücü Oyun Parkı) projesi ile çalışmalarını yürütüyor. ‘Oyun İstanbul’ markası altında ‘şehirlerde erken çocukluk’ programı kapsamında geliştirilen HOP, çadır kentlerde hizmet veriyor. Merkezi Hatay’da olan, ilk etapta dört kişilik profesyonel ekip ve iki araçla yapılan çalışmalarda, seyyar oyun alanları çocuklara götürülüyor. HOP ekibi, haftanın 5 günü bu sabit alanlarda çocuklarla bir araya geliyor. Haftanın 2 günü de alanlara erişimi olmayan köyler ve şehrin dış kısımlarındaki çocuklarla buluşuyor. Seyyar oyun alanları ile profesyonellerin gözleminde çocuklara oyun oynama ve yaşanan felaketten bir nebze olsun uzaklaşma fırsatı sağlanıyor. Travma belirtileri gösteren çocuklar da pedagog ve psikologlara yönlendirilerek yardım alması sağlanıyor.

İMAMOĞLU’NDAN ZİYARET

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, depremden etkilenen çocuklar için Hatay’da kurulan HOP oyun parkının ilk etkinlik gününde alanı ziyaret etti. Ayrıca, müzikli masallar atölyesine de katılarak çocuklarla bir araya gelen İmamoğlu, onların biraz olsun yaşadıklarından uzaklaşıp, neşe ile oyun oynadıkları anlara ortak oldu.

HOP NEDİR?

HOP, herhangi bir yerin, kısa süreliğine bir oyun alanına dönüştürülmesi prensibiyle işleyen bir program. Spor sahası, küçük bir yeşil alan, bir sokak ya da kapalı alanları seyyar oyun alanlarına dönüştüren HOP, çocukların algılarını geliştirerek, keşif duygularını hareketlendirecek unsurlar taşıyor. Çocukların oyununu desteklemek için basit ve hafif malzemelerin etkinlik alanına bırakılması ile küçük çocukların istekleri doğrultusunda malzemelerle oynamaları sağlanıyor.

(Haber fotoğraf linki: https://we.tl/t-IqYE65l9Np)

6f5hxguxqmzthoimleaykpls.jpg

q5vsacutxkIhbcgfypieuh1z.jpg

cbjekxht2yflxwsm6q71gtrh.jpg

yadtg8dunojmz2p3ltzg9aiw.jpg

fqzjhvrz7unhp6m19rlniqae.jpg

picb0vgoztg3lfw9vj54rhqe.jpg

bhsIjxluglz8rk4j7wpsiupb.jpg

84zrbkwplxapwmoccsa0nqv9.jpg

khciyuv2qaj4tfdmgtdbnxxs.jpg

mmxf8v3la9lIvhb2sc4r0jno.jpg

adun3d4ikswep1hxotgyfkrm.jpg

pljauenIjt3wusbc2kqvryz7.jpg

jagn128wersudIxbzd4xhwjm.jpg

5fvn1yvorgxudlaz4htc9ekt.jpg

lifpq6h8xtawz9s5emjjmuxy.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.