I. Uluslararası Beşiktaş Tiyatro Festivali Sona Erdi!

I. Uluslararası Beşiktaş Tiyatro Festivali Sona Erdi!

Beşiktaş’ın kültür ve sanat merkezleri Mart ayı boyunca sezonun en ilgi çekici oyunlarına ev sahipliği yaptı…


Belediyemiz tarafından 5 - 31 Mart tarihlerinde düzenlenen Uluslararası Beşiktaş Tiyatro Festivali Şener Şen’in başrolünü oynadığı “Zengin Mutfağı” oyunuyla perdelerini kapattı. Bu yıl ilki düzenlenen ve tüm oyunların ücretsiz olarak gösterildiği festivalimizi binlerce tiyatrosever takip etti.

5 Marta’ta “Babamı Kim Öldürdü” oyunuyla başlayarak 31 Mart’a kadar devam eden festival kapsamında Şener Şen’in Zengin Mutfağı’ndan, Metin Akpınar’ın süpervizörlüğünü yaptığı Deli Bayramı’na kadar ülkemizin en çok izlenen yapımları seyirciyle buluştu. Yerli oyunların yanı sıra İsviçre ve İtalya’nın sevilen tiyatro oyunları da Beşiktaş’ın sahnelerinde gösterildi. Festivalin ana sahnesi olan Süleyman Seba Kültür ve Sanat Merkezi dışında Akatlar ve Mustafa Kemal merkezlerinde de oyun gösterimlerine ev sahipliği yaptı.

Sanatı ve sanatçıyı görünür kılmak için Beşiktaş’ta çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat festival ile igili olarak şu ifadeleri kullandı: “Bu yıl ilkini düzenlediğimiz Uluslararası Tiyatro Festivalimize ilgi çok yoğundu. Sevilen yerli ve yabancı tiyatro yapımlarını festivalimizde komşularımız ile buluşturduğumuz için çok mutluyum. Sanatın iyileştirici ve dönüştürücü gücüne inanıyoruz. Dolayısıyla Beşiktaş’ı kültür ve sanatın merkezi yapma hedefimiz için azim ve kararlılıkla çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.