Hıdırellez Coşkusu Esenyurt’ta Yaşandı

Hıdırellez Coşkusu Esenyurt’ta Yaşandı

Baharınmüjdecisi, bolluk ve bereketin sembolü Hıdırellez, Esenyurt’ta coşkuylakutlandı. Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un da katıldığışenlikte, vatandaşlar dilek tutarak yakılan ateşin üzerinden atladı.

Renklerinve kültürlerin ortak paydası olan Esenyurt’ta Hıdırellez coşkusu yaşandı.Esenyurt Belediyesi’nin düzenlediği şenlikte, baharın, güzel dileklerin ve bereketinsimgesi olan Hıdırellez, eğlenceli etkinliklerle kutlandı. Fatih MahallesiRoman Kültür Evi önünde düzenlenen şenlikte Roman sanatçılar sahne alarak,vatandaşlara unutulmaz bir gün yaşattı. Şenliğe katılan Esenyurt BelediyeBaşkanı Kemal Deniz Bozkurt, Hıdırellez geleneğini yerine getirerekvatandaşlarla birlikte yakılan ateşin üzerinden atladı.

“Bu Coğrafyanın EnGüzel Renklerisiniz”

Şenlikteyaptığı konuşmada birlik ve beraberliğin önemine değinen Bozkurt, “O kadargüzel bir coğrafyanın çocuklarıyız ki her bir köşesinin ayrı birgüzelliği var. Hıdırellez bu coğrafyanın önemli bir değeri. Zorluklardançıktığımız, toprağın ateşle, suyla, havayla buluştuğu,çiçeklerin açtığı bir dönem. Halk bayramımızı kutluyorum. Sizler bu coğrafyanınen güzel renkleri, en güzel seslerisiniz. En güzel neşesi, en güzelmutluluğusunuz. Burada olduğum için, beni böyle karşıladığınız için çokmutluyum. Burada çok güzel bir tablo var, Allah birliğimizi, beraberliğimizi,dirliğimizi bozmasın. Umuyorum ki gelecekte birbirimizin elini daha sıkı tutarız,en zor günümüzde birbirimizin yanında oluruz. Bayramları daha coşkulu, dahagüzel kutlarız.” dedi. Başkan Bozkurt, Hıdırellez Şenliği’ninardından mahalle esnafını ziyaret ederek onların sorunlarını dinledi.

rypxutc1jwyoknpstie2nurh.jpg

kIrcxvdw27gnobjtzeq5ubi1.jpg

gfx4buqeeIs5n2r0vh3iok7d.jpg

cjzqsrttk78uiaqfxezfvw1s.jpg

ayyndr1mb8s6gzkbrkppxqu3.jpg

rblv8ylwk7Io5hp4fnowrevq.jpg

s8vxIufmx6gn5eoedp0ahjkw.jpg

h0umyxvsfzo6dntefv4ygewl.jpg

8yfdpqzw46tal5x2mck0c7bl.jpg

rnsqv9gcffxb3mte4s1nkiez.jpg

snesw9zpvfi5ktgxx348tq6w.jpg

3xbx4m5I2yjahthgsmvbw7d8.jpg

tqaecbku8bgmjsgruopn53p0.jpg

ycfnmktdhznefqpju9sugd2w.jpg

zj9ouyf2dlhIjmye31z6hpna.jpg

qtkhvrhjzqw4b9ydgsfsi7Ig.jpg

mjqbk3kyxzsqpuuvgczdposb.jpg

sxzgdjhpurz1s7x5vckl8dmw.jpg

yxluj463t8lkzqev1dqxwgb7.jpg

zeqzldohpvggt1ner4n93rxm.jpg

baz4r5ap2ng3vifqotmsezch.jpg

3xo2fdbonkyvrcmdputqebgj.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.