HENKEL: 2025 HEDEFİMİZ AMBALAJLARIN YÜZDE 100 GERİ DÖNÜŞTÜRÜLEBİLİR OLMASI

HENKEL: 2025 HEDEFİMİZ AMBALAJLARIN YÜZDE 100 GERİ DÖNÜŞTÜRÜLEBİLİR OLMASI

Merkezi Almanya'nın Düsseldorf kentinde bulunan çok uluslu şirket Henkel, 2025 için hedeflerinin, kullandıkları ambalajların yüzde 100 oranında geri dönüştürülebilir ya da yeniden kullanılabilir...

Merkezi Almanya'nın Düsseldorf kentinde bulunan çok uluslu şirket Henkel, 2025 için hedeflerinin, kullandıkları ambalajların yüzde 100 oranında geri dönüştürülebilir ya da yeniden kullanılabilir olması olduğunu bildirdi. Henkel, 2020 sonuna gelindiğinde şirketin bu hedefini yaklaşık yüzde 89 oranında gerçekleştirmeyi başardığını açıkladı.

Sürdürülebilirlik stratejilerini ve hedeflerini düzenlediğini ve kapsamını genişlettiklerini bildiren Henkel, daha az kaynakla daha çok değer yaratmayı ve artan dünya nüfusunun iyi yaşamasına katkı sağlarken global ayak izini azaltmayı amaçlamanın ise şirketin sürdürülebilirlik stratejisinin temelini oluşturduğunu açıkladı.

Bu amaçla 2010 yılında oluşturulan stratejide, 2020 yılı sonuçları 2030’a giden yolun yarısına gelindiğine işaret ediyor. Henkel geride kalan on yılda sürdürülebilirlik stratejisinin tüm boyutlarında kayda değer bir ilerleme ortaya koydu: Genel ölçekte, şirket çevresel ayak izini karbondioksit salınımı, atık ve su olmak üzere üç farklı boyutta yüzde 39 oranında azaltmayı başardı. Bu da, 2020 için koyulan yüzde 30 oranında azaltma hedefinin gerçekleşmesinin ötesinde, kayda değer bir seviyede ilerleme sağladı. Buna ek olarak Henkel, global kaza sıklık oranını yüzde 50 azaltarak 2020 güvenlik hedefini de gerçekleştirmiş oldu.

“SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ALANINDAKİ LİDER POZİSYONUMUZU GÜÇLENDİRMEYİ HEDEFLİYORUZ”

Henkel CEO’su Carsten Knobel ise şu değerlendirmeyi yaptı:

"Henkel olarak bizler için sürdürülebilirlik sadece uzun zamandır süregelen geleneğimizin parçası değil, aynı zamanda ‘Amaca Yönelik Büyüme’ için stratejik gündemimizin de önemli bir unsuru. 2010’da, uzun vadeli sürdürülebilirlik stratejimizi ve 2030’a kadar uzanan hedeflerimizi belirlemiştik. O zamandan bugüne ortaya koyduğumuz ilerlemeden dolayı gurur duyuyoruz. Hedeflerimizin çoğunu gerçekleştirmenin yanı sıra, bazı hedeflerimizde daha da ileri gitmeyi başardık. Tüketici ve endüstriyel iş birimlerimizde hayata geçirdiğimiz sürdürülebilir inovasyonlarla, sürdürülebilirlik alanındaki lider pozisyonumuzu güçlendirmeyi ve içinde bulunduğumuz piyasaların büyümesinden daha fazla değer yaratmayı hedefliyoruz.” 

Şirket yaptığı açıklamada, üretimlerinden kaynaklanan karbon ayak izini 2025’e kadar yüzde 65 oranında azaltmayı hedeflediklerini, 2030 yılına kadar ise enerji verimliliğini sürekli artırmak ve kullandığı elektriği sadece yenilenebilir kaynaklardan sağlar hale gelmek istediklerini bildirdi.

Henkel bunlara ek olarak, marka ve teknolojilerinin küresel erişim gücünü ve alanını daha da artırarak müşteri, tüketici ve tedarikçilere karbondioksit salınımlarını azaltma konusunda yardımcı olmayı hedeflediğini, bu paydaşlarına 2020’ye uzanan 5 yıllık süreçte, 55 milyon tonun üzerinde salınım azalımı sağladığını ve bu miktarı 2025’e kadar 100 milyon tona çıkarmayı amaçladıklarını duyurdu.

"HENKEL AMBALAJLARI, YÜZDE 89 ORANINDA GERİ DÖNÜŞTÜRÜLEBİLİR HALE GELDİ"

Açıklamada, "Henkel aynı zamanda döngüsel bir ekonominin gelişimini aktif olarak teşvik ediyor ve ambalajlama için iddialı hedeflerine yönelik çalışmalarını sürdürüyor. 2025 için belirlenen hedef, Henkel ambalajlarının yüzde 100 oranında geri dönüştürülebilir ya da yeniden kullanılabilir olması. 2020 sonuna gelindiğinde şirket bu hedefini yaklaşık yüzde 89 oranında gerçekleştirmeyi başardı" denildi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.