HEDEF 2 BİN AĞAÇ KAZANDIRMAK

HEDEF 2 BİN AĞAÇ KAZANDIRMAK

Kağıthane Belediyesi 2021 yılında şehire 1824 adet çeşitli türde ağaç dikimi yaparken, Başkan Öztekin yıl sonuna kadar hedeflerinin sayıyı 2 bine çıkarmak olduğunu söyledi.

Kağıthane Belediyesi'nin ilçeye dikimini yaptığı ağaçlar genel olarak ıhlamur, süs kirazı, zakkum, süs eriği, süs armudu, hatmi, her daim yeşil manolya gibi bitki türlerinden oluşuyor. Yanı sıra Kağıthane Belediyesi şehirde sıradışı bir kampanyaya imza atarak her yeni doğan bebek adına ağaç dikimi yapıyor. Bebeklerin adları levhalara yazılarak ağaçlara asılıyor.

Kağıthane Belediyesi yaz döneminde yaşanan orman yangınlarına da sessiz kalmadı. Antalya, Muğla ve Hatay'da yaşanan yangınlar sonrası bölgeye dikilmek üzere 20 bin fidan bağışında bulunuldu.

Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, ''Göreve geldiğimizde ilçemizin yeşil haritasını çıkardık. Ağaçlarımızı tek tek saydık ve coğrafi alana göre hesaplamalar yaptık. Ağaçların az görüldüğü mahallelerimize öncelik verdik. Çocuklarımız ağaçların gölgesinde büyüsünler istiyoruz.'' diye konuştu.

nquitofkcz9evoc8yhdzbjj2.jpg

cwlflp26491Iqzxjntbbmceu.jpg

whebsproz2ymv35hlb8jq4w0.jpg

9nkgmxaextjlbqzd6jid5pf3.jpg

et4hd8bsvqz92hp1zjsokmdx.jpg

29buguo7zdfynbeagz0h3htn.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.