HDP’LİLERİN ZİYARET ETTİĞİ ATIK KAĞIT İŞÇİLERİ: "DEVLETİN BİZE DAHA ÇOK SAHİP ÇIKMASI GEREKİYOR"

HDP’LİLERİN ZİYARET ETTİĞİ ATIK KAĞIT İŞÇİLERİ: "DEVLETİN BİZE DAHA ÇOK SAHİP ÇIKMASI GEREKİYOR"

HDP, Bütçe Buluşmaları kapsamında, depoları basılan atık kağıt işçilerinin örgütlü olduğu İstanbul Geri Dönüşümcüler ve Kâğıt Atık Emekçileri...

HDP, Bütçe Buluşmaları kapsamında, depoları basılan atık kağıt işçilerinin örgütlü olduğu İstanbul Geri Dönüşümcüler ve Kâğıt Atık Emekçileri Derneği (İGKATDER) ziyaret etti. İGKATDER Başkanı Mesut Aygün, “Bu ülkenin çöpünü dönüştürüyoruz, yetkililerin yapmadığını yıllardır yapıyoruz. Devletin bize daha çok sahip çıkması gerekiyor ama bu olanlar da bizi üzüyor” dedi.

HDP, Ekonomi, Emek ve Ekoloji komisyonları ortaklığında başlattığı Bütçe Buluşmaları’nın İstanbul ayağında, İGKATDER’i ziyaret etti. Ziyaret heyetinde, HDP Emek Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan YardımcısıŞaziye Köse ile İstanbul milletvekilleri Erol Katırcıoğlu, Oya Ersoy ve Hüda Kaya, Batman Milletvekili Necdet İpekyüz ve partinin il yöneticileri katıldı.

İGKATDER Başkanı Mesut Aygün, dernek olarak valilik ve belediyelerden görüşme talebinde bulunduklarını ancak bu taleplerinin dikkate alınmadığını söyledi. 

“KATMA DEĞERİ ARTTIĞI İÇİN BU ALANA GÖZ DİKTİLER”

HDP heyetine yaşadıkları sorunları anlatan Aygün, “Çöpten ekmek çıkarıyoruz. Bunun neresi suç? Bu suçsa biz ne yapalım” dedi. Aygün, şöyle konuştu:

“Türkiye'de ortalama 400 bin kişi bu alanda çalışıyor, yani 2 milyon kişi bu katı atık dönüşümü işiyle geçiniyor. Darp ediliyoruz, çek çeklerimize el konuluyor. Sattığımız atığın yüzde 2’sini stopaj olarak devlete ödüyoruz zaten. Önce kendi atıklarını sorgulasınlar. Bu alana da katma değer arttığı için göz dikiyorlar. Valilik o yüzden genelge yayınlıyor. Bu yüzden lisanslı olmayan, ruhsatı olmayan işletmelere baskı yapılıyor. Geri dönüşüm sektörünü yeni bir rant alanına çeviriyorlar ama buradan ekmek yiyen 2 milyon insanı düşünmüyorlar. Bu ülkenin çöpünü dönüştürüyoruz, yetkililerin yapmadığını yıllardır yapıyoruz. Devletin bize daha çok sahip çıkması gerekiyor ama bu olanlar da bizi üzüyor” diye konuştu.

“BÜTÇEDE HEPİMİZİN HAKKI VAR”

Heyette yer alan HDP Batman Milletvekili Necdet İpekyüz, “Vergi yüzde 99'dan toplanıyor, yüzde 1'e harcanıyor; sonra gelip ‘Porsiyon küçültün’ diyor. Bütçede hepimizin hakkı var” dedi. İpekyüz, TBMM’de yapılacak bütçe görüşmelerinde tüm ilgili bakanlıklara katı atık emekçilerinin sorunlarını ve taleplerini aktaracaklarını ifade etti. 

HDP İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu ise iktidarın bütçe tercihlerinin sermayeden, yani kendilerinden yana olduğunu belirterek, “Halkın tüm kesimleriyle bir araya gelip taleplerini ve hislerini duymak, Meclis’te bunları ifade etmek ve temsil etmek istiyoruz. Diğerleri gibi yukarıdan konuşmayı değil nabzı tutmayı ve buraya yeni bir demokrasi anlayışı, yani katılımcı demokrasi anlayışını getirmek istiyoruz” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.