HDP: BATMAN PARK AVM AKP İL BAŞKANI'NIN ŞİRKETİNE SATILMAK İSTENİYOR

HDP: BATMAN PARK AVM AKP İL BAŞKANI'NIN ŞİRKETİNE SATILMAK İSTENİYOR

Batman Belediyesi'ne ait Batman Park AVM'nin satılacağı iddialarına ilişkin açıklama yapan görevinden uzaklaştırılan Batman Belediyesi Eş Başkanı Songül...

METİN YOKSU

Batman Belediyesi'ne ait Batman Park AVM'nin satılacağı iddialarına ilişkin açıklama yapan görevinden uzaklaştırılan Batman Belediyesi Eş Başkanı Songül Korkmaz, "Alışveriş merkezi bir oldu bitti ile kelepir fiyatına AKP il başkanı Akif Gür'ün de yönetiminde bulunduğu şirkete peşkeş çekilmektedir" dedi.

Mülkiyeti Batman Belediyesi'ne ait Batman Park AVM'nin satışa çıkarılacağı ve AKP Batman İl Başkanı'na satılacağı iddialarına ilişkin HDP Batman İl Binası önünde basın açıklaması yapıldı.

Açıklamaya HDP Milletvekili Ayşe Acar Başaran ile grevlerinden uzaklaştırılan Batman Belediyesi Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir ile Songül Korkmaz'ın yanı sıra partililer katıldı. Korkmaz "Belediye kaynakları çarçur ediyor" dedi. Korkmaz’ın açıklaması şöyle:

"PEŞKEŞ ÇEKİLDİ"

“Anayasa'nın seçme ve seçilme hakkını, masumiyet karinesini hiçe sayarak seçilmiş olan belediye başkanlığını ve meclisini mahkeme kararı olmadan yasalara ve Anayasa'ya aykırı bir şekilde Belediye Başkanlığı makamını işgal ederek, seçilmiş meclis yerine atadıkları 3 encümen kararı ile belediye kaynakları talan edilmektedir. Kayyum sisteminin son icraatı Batman Belediyesi'nin en büyük gayrimenkulü olan Batman Park olarak bilinen AVM’yi adrese teslim satışa çıkarılmaktadır.

Batman Park 29 yıllığına yap işlet devret modeli ile on bir yıldır faaliyet gösteren, 18 yıl sonra AVM ile birlikte mülkiyetin belediyeye geçecek bir gayrimenkuldür. Batman’ın en işlek yerinde bulunan 1.200 araçlık otoparka, 50 bin metre kare kapalı alana, 91 mağaza, bir sinema salonuna, sportif oyun alanına ve 500 kişinin çalıştığı iki katlı çağrı merkezine sahip bu alışveriş merkezi bir oldu bitti ile kelepir fiyatına AKP il başkanı Akif Gür'ün de yönetiminde bulunduğu ve yönetimi tamamen AKP’lilerden oluşan Golden Park AŞ’ye peşkeş çekilmektedir.

"SATIŞ USULDEN BOZULDU"

Sadece arsa bedeli yüz milyon, inşaat yapım maliyeti iki yüz milyon olan BU alışveriş merkezinin yüz elli milyon TL’ye satışa çıkarılması AKP yönetimi ile kayyum arasındaki kapalı kapılar arkasındaki pazarlıklarla kendi aralarında paylaşmak üzerinde anlaştıkları görülmektedir.  Daha önce yaptığı iddia edilen satışın müfettişlerin raporları üzerine iptal iddiası doğru değildir. Müfettişlerin tespit ettikleri eksiklikler usulden eksiklikler olup, giderilip tekrar satışa çıkarılabilecekken, genel merkezimizin satışının yapılmaması doğrultusundaki talebi nedeniyle yapılmamıştır. Halkımızla beraber bu usulsüz rant esaslı paylaşım satışının takipçisi olacağız. Bu talana müsaade etmeyeceğiz."

BAŞARAN: "KAYYUMA SESLENİYORUZ, SEN BİZİM MUHATABIMIZ DEĞİLSİN"

HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran ise, yaşanan gelişmelere ilişkin yaptıkları açıklamalara kayyum tarafından yanıt verildiğini anımsattı. Başaran konuşmasında şunları söyledi:

"Batman Halkı adına bunun karşısında muhalefet ettiğimizde kayyum yani sarayın temsilcisi bize cevap verme hadsizliğinde bulunuyor. Buradan kayyuma bir kez daha sesleniyoruz. Sen bizim muhatabımız değilsin. Sen bu halkın gayrimenkulünü belediyenin malı ister satarız diyemezsin. Sen olmayan usulsüzlük yalanları ile halkın kafasını karıştırmayı başaramazsın. Hiçbir kayyum yolsuzluk, hırsızlık ve rant nedeniyle atanmadı ama kayyumlar hırsızlığa, yolsuzluğa, ranta bulaştıkları için oradan oraya yollanmaya, yerleri değiştirilmeye devam ediliyor."

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.