HBB’NİN ANTAKYA HARAPARASI İÇİN PROJESİ HAZIR

HBB’NİN ANTAKYA HARAPARASI İÇİN PROJESİ HAZIR

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Antakya Sebze ve Meyve Hali’nin tanıtım toplantısında Antakya Kent Meydanı için Antakya Belediyesini beklediklerini söyledi.

Yıkılan Vakıf İşhanı yerine yapılacak alan için Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın hakemliğinde Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve Antakya Belediyesi yetkilileri ile toplantı yaptıklarını dile getiren Savaş, “Sayın Valimizin hakemliğinde bir anlaşma yaptık. “Bin 268 metrekarelik alan için ödememiz gereken 5’te 4’lük payı ödedik ve 8 Şubat’ta tapumuzu aldık. Antakya Belediyesi 5’te 1’lik payı ödemedi. Ancak iktidar partisi temsilcileri bu konuda bizi suçluyor. Biz Antakya Belediyesinin borcunu ödemesini bekliyoruz”  ifadelerini kullandı.

Antakya Belediyesinin 10 aydır borcunu ödemediğini yineleyen Savaş, “Vakıf İşhanı alanı için yaptığımız yarışmada sadece o bölgeyi değil havzayı değerlendirdik. İş insanı İbrahim Seyfettinoğlu projeyi üstlendi. Bölgenin üstünde kent meydanı ve yeşil alan ve altta sergi salonu olacak” dedi.

Toplantıda dikkat çeken detaylardan biri de eski sebze ve meyve halinin yeri ile eski otogarın ne olacağıydı.

HBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanı İhsan Çakar konuya açıklık getirdi.

Haraparası Mahallesi’nde kalan bölgenin 3. derece sit alanı olduğunu söyleyen Çakar, “Eski sanayi, eski otogar ve sebze ve meyve halinin olduğu 110 dönümlük alan 3. derece sit alanıdır. Bu bölgedeki hem özel hem kamu mülkiyetlerini göz önüne alarak proje geliştirdik. Dönüşüme otogar alanından başlamayı düşünüyoruz. İçerisinde sanat sokağı, gurme sokağı ve ticari birimlerin olacağı avam projemiz var” açıklamalarında bulundu.

Projenin onaylanması için Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu ve HBB Meclisi’nin de onayı olması gerektiğini sözlerine ekleyen Çakar, “Antakya’nın kimliğine zarar vermeden, dokuyu bozmadan çalışmalarımızı yürüteceğiz. Bölge sit alanı olduğu için Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu ve HBB Meclisi’nin de onayını alacağız. Her şey yolunda giderse yeni yılın ortasında ihaleye çıkmış oluruz” dedi.

n9xkIlz7ayrv6osgjbifuhex.jpg

m1yjcpetcgw7f5szbogtaroz.jpg

7wof2wgrrzdngp5dqmaxmetk.jpg

2Illzy8jwankg1ndqcfwiv4s.jpg

r9swjz0n1tdblux2fdpwhqpb.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.