HBB’DEN TARIMA BİLİMSEL VE AKILCI DESTEK

HBB’DEN TARIMA BİLİMSEL VE AKILCI DESTEK

Hatay Büyükşehir Belediyesi, kırsal kalkınmayı destekleyen hizmetlerine devam ediyor.

HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın kırsal kalkınma konusundaki hassasiyeti ile hizmetlerine yön veren HBB, bu kez de tarım ve hayvancılık ile ilgilenen vatandaşlar için önemli eğitim programları hazırladı.

Tohum, fide ve gübre destekleriyle kentin bereketli topraklarına emek veren çiftçilerin yanında olduğunu her fırsatta hissettiren HBB, geçimini tarım ve hayvancılıktan sağlayan vatandaşlara eğitim vermeye başladı.

HBB’nin düzenlediği eğitim programları ile alanında uzman öğretim üyeleri, tarım ekonomisi, arıcılık ve gıda konularında vatandaşları bilinçlendirecek.

HBB, eğitim programları ile çiftçilerin tecrübelerini teknoloji ve bilimle taçlandırmayı amaçlıyor.

EĞİTİMLER 6 EKİM’DE BAŞLIYOR

Arıcılık eğitimleri arı yetiştiriciliği, bakım ve besleme; arıcılıkta mevsimsel işler; gezginci arıcılık, flora ve ballı bitkiler; arıcılık hastalık ve zararları konuları Doç. Dr. Aziz Gül tarafından 6 Ekim’de Payas’ta verilecek.

Tarım ekonomisi eğitimlerinde Doç. Dr. Oğuz Parlakay, tarım ürünlerinin pazarlanmasında yeni yaklaşımları 7 Ekim’de, Arsuz ve Erzin’de üreticilerle paylaşacak.

Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Didin de gıda eğitimleri başlığında gıda güvenliği ve güvenirliğinden geleneksel gıdaların üretimine kadar çok sayıda içeriği 10 Ekim’de, Antakya’da ilgililerine sunacak.

Eğitimlerin tamamı ücretsiz ve herkese açık olacak. Vatandaşlar eğitimlerin tarih ve yer bilgisine HBB’nin resmi İnternet sitesinden ve sosyal medya hesaplarından ulaşabilecek.

 

uxgv2fjwafmz7o64seuhe5kn.jpg

7ngdxu49iry25opzwhcja6ok.jpg

lixbthyavzId46rqgm5jervw.jpg

yh0jteyfcbg17Ip9zdwisurl.jpg

731bcrltponckvmkfam28xjg.jpg

cphnr2yasdoeqatbwrfgj6xv.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.