HBB’DEN 593 MUHTARA TEKNOLOJİK DESTEK

HBB’DEN 593 MUHTARA TEKNOLOJİK DESTEK

Hatay Büyükşehir Belediyesi, hizmet sunumunda çözüm ortağı olarak gördüğü Hatay’ın 15 ilçesindeki muhtarlara bilgisayar hediye etti.

Antakya EXPO alanında gerçekleştirilen bilgisayar teslim töreninde çalışmalarında kolaylık sağlamak ve vatandaşlara hizmeti daha hızlı ulaştırmak amacıyla HBB Başkanı Lütfü Savaş tarafından 593 muhtara bilgisayar hediye edildi.

Bilgisayar teslim töreninde ilk olarak Hatay Büyükşehir Belediyesi ve HATSU’nun il genelinde gerçekleştirmiş olduğu hizmetlerin sunumu yapıldı.

EXPO amfitiyatrodaki törende konuşan Lütfü Savaş, görev süresi boyunca muhtarlara her zaman değer ve destek verdiğini belirtti. Görev süresince Hatay’ın 15 ilçesine eşit hizmet verme gayesi ile hareket ettiğini ifade eden Lütfü Savaş, muhtarlardan çok büyük destek gördüğünü açıkladı.

SAVAŞ HATSU’NUN İÇİNDE BULUNDUĞU DURUMU AÇIKLADI

Savaş, HATSU’nun içinde bulunduğu durumu muhtarlarla paylaştı. HATSU’nun ekonomik olarak çok zor durumda olduğunu açıklayan Savaş, “Büyükşehir olarak HATSU’ya ayda 25-30 milyon destek vermezsek HATSU’nun su verme şansı sıfır. Sadece elektrik faturası 36 milyon lira. Bakım, onarım, vergiler, maaşlar, geçmişten kalan borçlar ve bugüne kadar aldığımız krediler gibi birçok gideri ödeyemeyecek durumda. Büyükşehir olarak destek vermeseydik HATSU 3-4 yıl önce iflas etmişti” açıklamalarında bulundu.

Lütfü Savaş, Hatay’da yaşayan Suriyelilerden bahsederek “Yaklaşık 12 yıldır Suriyeli misafirleri ağırlıyoruz. Bu sebeple daha fazla su harcanıyor, kanalizasyon, çöp üretiliyor, sokaklar kirleniyor, parklar ve yeşil alanlar işgal ediliyor. Bütün bunlar belediyelere fazlasıyla yük oluyor. Ancak bu ekstra masraflar ve misafirler için bize bir kuruş para gelmiyor” ifadelerini kullandı.

SAVAŞ: ALTYAPI YOKSA HİJYEN YOK DEMEKTİR

Savaş, altyapı çalışmalarında kullanılan malzemelerin fiyatlarının hızlı bir şekilde arttığını söyledi. Fiyatların artmasıyla bazı müteahhitlerin sıkıntı yaşadığını belirten Savaş, “Bu durum böyle giderse altyapı çalışmalarımız yarım kalabilir. Bu da birçok alanda maddi değerlerimizi çürümeye bırakmak demektir. İnşallah iktidar bunu hızlı bir şekilde çözer. Altyapı yoksa medeniyet de hijyen de yok demektir. Pandemi sürecinde de durmaksızın çalıştık. Hatay’da resmi kurumlar arasında bizden başka çalışan yok” dedi.

Savaş üstyapı çalışmalarından ve maliyetinden de bahsetti.

“BETON ASFALT ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK

Hatay’daki ulaşımı rahatlatmak ve güvenilir hale getirmek için beton asfalt çalışmalarına devam ettiklerini fakat maliyetin her geçen gün arttığını belirten Savaş, “1 kilometrelik asfaltın maliyeti 3 milyon lira. Bununla birlikte işçilik gideri ve birçok detayı var. Bir aylık süreç içerisinde 80 milyon liralık asfalt yaptık” diyerek çalışmaların devam edeceğini söyledi.

Törende konuşan CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, şehrin hak ettiği değeri iktidar tarafından görmediğini ve Suriye’deki savaştan çok olumsuz etkilendiğini belirtti.

GÜZELMANSUR’DAN VERGİ AÇIKLAMASI

Güzelmansur, “2021 yılında şehrimizden 12 buçuk milyar lira vergi toplandı ancak 549 milyon liralık yatırım yapıldı. Hatay’a haksızlık yapıldığını söyledik. Feryat etmemize rağmen bu haksızlığın dozunu artırdılar. 2022’de Hatay’da toplanan vergi 12 buçuk milyardan 25 milyara çıktı. Ama ne yazık ki iktidarın Hatay’a layık gördüğü yatırım 670 milyon lira oldu” diyerek Hatay’a yapılan yatırımın artırılması gerektiğini vurguladı.

Hatay’daki kişi başına düşen gelirdeki azalmadan da bahseden Güzelmansur, “Gayrisafi milli hâsıla Türkiye’de artmasına rağmen Hatay’da son on yılda yüzde 25 azaldı. Kayıtlı çiftçi sayımız 2010-2021 yılları arasında yüzde 74 azaldı. Çünkü çiftçilerimiz artık ekemiyor. Hatay halkı bu haksızlığı hak etmiyor” dedi.

Güzelmansur ayrıca EXPO 2021 Hatay için iktidarın hiçbir destek vermediğini belirterek Lütfü Savaş’ın tüm organizasyonu HBB kaynaklarıyla yaptığını sözlerine ekledi.

TOKDEMİR İKTİDARA SESLENDİ

Güzelmansur’un ardından konuşan CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir de iktidara seslendi.

İktidarın Hatay’a yatırım yapmadığını söyleyen Tokdemir, “Yirmi yıllık iktidar, şehrimize Karaçay’ın dışında bir içme suyu barajı ve göleti yapmamıştır. İçme suyu fiyatları 2010 yılı tarifeleri ile devam etmemizi istiyorlar. Buradan iktidar milletvekillerine, parti yetkililerine ve HBB meclis üyelerine sesleniyorum. HATSU’yu ekonomik darboğaza sokarsanız elinize ne geçecek? HATSU zarar ederse mutlu mu olacaksınız? İktidar temsilcilerinin HATSU’ya zarar verme anlayışına 593 muhtarımız tepki vermeli” diye konuştu.

Tokdemir konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Hatay’a hizmet eden EXPO ve HADO’yu Hatay’a kazandıran, gastronomi şehri olmamızı sağlayan Lütfü Savaş’a teşekkür ederim. Elinizdeki gücün kıymetini bilin, layık olanın, doğru ve güzel hareketlerin arkasında durun. Yanlış yapana ve size hizmet getirmeyene kaşınızı çatın. Biz 593 muhtarımızı yürekten seviyoruz.”

Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu, muhtarların köprü görevi üstlendiklerini söyleyerek “Muhtarlarımız ile birlikte çalışmaktan çok mutluyuz. Vatandaşlarımızın sorunları için sizlerle ortak çalışmaktan gurur duyuyoruz. Hepimiz bu memlekete hizmet etmek için buradayız” dedi.

GÜLCÜ: EXPO ALANINA HAYRAN KALDIK

Törende hazır bulunan Hatay Muhtarlar Derneği Başkanı Mahmut Gülcü Antakya EXPO alanına hayran kaldığını söyledi.

Muhtarlar adına Lütfü Savaş’a teşekkür eden Gülcü, ayırım gözetmeksizin şehrin her bölgesine eşit hizmet veren Lütfü Savaş’a teşekkür etti.

Alanda ayrıca Hatay Muhtarlar Derneği 4.Olağan Genel Kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Yeni yönetim kurulunun da açıklandığı toplantıda dernek başkanı Gülcü desteklerinden ötürü Başkan Savaş’a plaket takdim etti.

Konuşmaların ardından Savaş ve beraberindekiler muhtarlara bilgisayarlarını hediye etti.

Törene Lütfü Savaş ile beraber CHP Hatay milletvekilleri Mehmet Güzelmansur ve İsmet Tokdemir, Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu, Türkiye Muhtarlar Konfederasyon Teşkilat Başkanı Turan Süme, Hatay Muhtarlar Derneği Başkanı Mahmut Gülcü, HBB idarecileri ve 593 muhtar katıldı.

Z8UFTGEoaSLXjHgws5rx9N3W..jpeg

BPZagFKYCTiMH5fmGxJu612N..jpeg

KTdHPjhcMAxeQ1W3UOwLBqbo..jpeg

VrG4maWkM8PctiFHR03NO2xA..jpeg

UNZ2kuQyE0eX85io3TRx1dJ6..jpeg

mxXBzgYiQcM1en972vhd4THl..jpeg

AFa0pYmKji4MxcGNWDnUBTsO..jpeg

zfhNUT23HBn1mKZykxgDIEQG..jpeg

tf4g1OcuWjK3JlGTamihBzkM..jpeg

WhxBqE1MSVlz2NG3ZPUnXc7p..jpeg

sg4VXxohGjEnDF75pcz2eTSK..jpeg

cwU1mH4sDi2kMqy8QNedlgnG..jpeg

h1QJiDodfTGencl6zpUsY0aN..jpeg

5BL6vWrtGASUTXOiHEu231K4..jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.