HAZİNE BAKANI AĞBAL’DAN İLK AÇIKLAMA: ENFLASYONDA KALICI DÜŞÜŞ SAĞLANANA KADAR MAKRO POLİTİKA KARARLILIKLA SÜRDÜRÜLECEK

HAZİNE BAKANI AĞBAL’DAN İLK AÇIKLAMA: ENFLASYONDA KALICI DÜŞÜŞ SAĞLANANA KADAR MAKRO POLİTİKA KARARLILIKLA SÜRDÜRÜLECEK

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Merkez Bankası Başkanı değişiminin ardından yaptığı ilk açıklamada “Uygulamakta olduğumuz ‘enflasyonda düşüşüönceliklendiren’ makro politika...

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Merkez Bankası Başkanı değişiminin ardından yaptığı ilk açıklamada “Uygulamakta olduğumuz ‘enflasyonda düşüşü önceliklendiren’ makro politika çerçevesi, enflasyonda kalıcı düşüş sağlanana kadar kararlılıkla sürdürülecektir” dedi.

Faizin yüzde 19’a çıkmasının ardından görevden alınan Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal’ın yerine Şahap Kavcıoğlu’nun getirilmesinin ardından dün gece dolar kuru 8 liranın üstüne çıktı. Euro ise şu anda 9 lira 40 kuruş bandında. Hazine ve Maliye Bakanı Naci Ağbal ise görev değişikliğinden sonra ilk açıklamasını yaptı. Yazılı açıklama yapan Ağbal, “Uygulamakta olduğumuz ‘enflasyonda düşüşü önceliklendiren’ makro politika çerçevesi, enflasyonda kalıcı düşüş sağlanana kadar kararlılıkla sürdürülecektir” dedi.

Ağbal, fiyat ve finansal istikrar vurgusu yaparak, şunları belirtti:

 “Bu alanlarda istikrar olmaksızın; güçlü, kaliteli ve sürdürülebilir bir büyümeye ulaşmak mümkün değildir… Maliye politikalarını, para politikasını tamamlayıcı yönde fiyat istikrarını desteklemek amacıyla uygulamaya devam edeceğiz. Piyasaların etkin ve sağlıklı işleyişini son derece önemsiyoruz. Bu kapsamda serbest piyasa mekanizmasından herhangi bir taviz kesinlikle söz konusu olmayacak, liberal kambiyo rejiminin uygulanmasına kararlılıkla devam edilecektir. Reform paketimizde yer alan eylemler de, yapısal temellerimizi daha da güçlendirecek, olasışoklara karşı direncimizi artıracaktır.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.