HAYDAR BAŞ'IN HAYATININ ANLATILDIĞI 'BENİM SİYASETİM' BELGESELİNİN 2. BÖLÜM GALASI ANKARA'DA YAPILDI

HAYDAR BAŞ'IN HAYATININ ANLATILDIĞI 'BENİM SİYASETİM' BELGESELİNİN 2. BÖLÜM GALASI ANKARA'DA YAPILDI

Bağımsız Türkiye Partisi’nin (BTP) merhum genel başkanı Prof. Dr. Haydar Baş’ın hayatının anlatıldığı‘Benim Siyasetim’ belgeseller serisinin 2. bölümünün galası Ankara’da yapıldı....

Bağımsız Türkiye Partisi’nin (BTP) merhum genel başkanı Prof. Dr. Haydar Baş’ın hayatının anlatıldığı‘Benim Siyasetim’ belgeseller serisinin 2. bölümünün galası Ankara’da yapıldı. BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, "Esasında hiçbir şey anlatmasak Haydar Hoca'nın kitapları hepimize yeter. Ama ben düşündüm, dedim ki "Bu millet okumuyor, okumayan bir milletiz ne yazık ki. Bunlara izletmemiz lazım, başka yolu yok." Öyle bu yola çıktık" dedi.

Yenimahalle Nazım Hikmet Kongre ve Kültür Merkezi’nde, Haydar Baş'ın genel başkan seçildiği gün olan 18 Ağustos'ta yapılan gösterimde konuşan Hüseyin Baş, galaya katılanlara hitaben şunları söyledi:

"İNŞALLAH BEĞENECEĞİNİZ BİR İŞÇIKMIŞTIR"

"Esasında hiçbir şey anlatmasak Haydar Hoca'nın kitapları hepimize yeter. Ama ben düşündüm, dedim ki ‘Bu millet okumuyor, okumayan bir milletiz ne yazık ki. Bunlara izletmemiz lazım, başka yolu yok.’ Öyle bu yola çıktık. Babam hep, "Hayatımızı anlatacağımız bir film, bir belgesel yapmamız lazım evladım" derdi. İşte biz onu o günlerde idrak edemedik. Bugün dank etti başımıza. Görevimizi yapmaya çalıştık, gayret ettik. İnşallah beğeneceğiniz bir işçıkmıştır.

"BURADAYIZ VE VATANA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Malumunuz dünya bir zulüm ve esaret pençesi altında savaş vermekte. Bugün Türkiye'ye akın akın göçler geliyor. İnsanlar ülkelerini terk etmek zorunda kalıyor. Çünkü bu insanlar zulümden kaçıyor. Biz bunları yaşıyoruz. Ama söyleyecek bir sözümüz var. Bunu unutmuyoruz. Bundan sonra gençler, sloganımız budur: Bütün bu zalimlere inat, ne yaşanırsa yaşansın, biz hiçbir yere gitmiyoruz. Buradayız ve bu vatana sahip çıkmaya devam edeceğiz."

Benim Siyasetim adını taşıyan belgeselin ilk bölümü, Prof. Dr. Haydar Baş’ın 1947 yılında Trabzon’da dünyaya gelmesiyle başlamış ve Bağımsız Türkiye Partisi’nin kurulduğu 25 Eylül 2001’e kadar ki siyasi hayatını işlemişti. Belgeselin 2. bölümü ise BTP’nin kurulduğu 2001 tarihinden başlıyor ve Haydar Baş’ın vefat ettiği 14 Nisan 2020 tarihinde sona eriyor. Belgesel serisinin yeni bölümlerle devam edeceği de açıklandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.