Hayatınıza Artı Katan 65+ Yaşam Ofisi Açıldı!

Hayatınıza Artı Katan 65+ Yaşam Ofisi Açıldı!

İleri yaştaki komşularımıza verdiğimiz hizmetleri çeşitlendirmeye ve niteliğini yükseltmeye devam ediyoruz...


Belediyemiz, ileri yaştaki komşularımıza daha kaliteli hizmet verebilmek; gelen talepleri tek çatı altında toplayarak hızlı ve kolay çözümler üretmek için 65+ Yaşam Ofisi’ni hayata geçirdi. 65 yaş üstü komşularımızı doğrudan ilgilendiren hizmetleri bir çatı organizasyonu olarak koordine etmeyi hedefleyen ofisimiz Levent Hizmet Binasının giriş katında açıldı. Açılış törenine Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ve 65+ Yaşlı Hakları Derneği Kurucusu ve Yönetim Kurulu Üyesi Ferhat Boratav katıldı.

Yaşlı dostu kentler ağına üye olan belediyemiz, Beşiktaş’ta hayata geçirdiği uygulamalarla ihtiyaç sahibi ve ileri yaştaki komşularımızı bir an olsun yalnız bırakmıyor. Belediyemize bağlı aşevinden her gün sıcak yemek dağıtımı, Halk Kart, Esenlik Hizmeti, Evde Sağlık Desteği, hasta bezi, yatak pedi ve tekerlekli sandalye temini, Dost Eller Taksi gibi pek çok hizmetin arasına 65+ Yaşam Ofisi de eklendi.

65+ Yaşam Ofisi Nedir?
65 yaş üstü her bireye sağlıklı ve aktif yaşlanma, demanstan korunma, yaşlılık hakları, kurum bakımı, belediye hizmetleri gibi konularda bilgi ve danışmanlık hizmeti veren, 65 yaş üstü bireylere yönelik projeleri koordine eden ve yeni projeler üreten bir ofistir. Kayıt ve detaylı bilgi için 65arti.besiktas.bel.tr web sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

"Türkiye’deki tek Gerontoloji ofisi olan belediye olmanın sorumluluğunu taşıyoruz"

Açılış töreninde konuşan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Beşiktaş’taki 65 yaş üstü nüfusun, toplam nüfusa oranla giderek arttığını belirtti ve şunları söyledi: "Beşiktaş Belediyesi, Dünya Sağlık Örgütü’nün yaşlı dostu kentler ağına üye olmuş bir belediye. Bu konuda bütün sorumluluklarını yerine getirmeye çalışan her yaptığı işte hazırladığı projeleri yaşlı dostu, engelli dostu, çocuk dostu sorumluluğunu taşıyan bir organizasyon. Dolasıyla her yaptığımız işte bu duyarlılığı taşıyoruz. Bu yaptığımız girişimde aslında bu noktada hassasiyetimizi, sorumluluğumuzu göstermek açısından bir adım olduğunu düşünüyoruz. Bu ilk adım bir vizyon aslında. Beşiktaş Belediyesi bu konuda çok iddialı bir noktaya gelecektir. Nasıl ki bugün Türkiye’deki tek Gerontoloji Ofisi olan belediye olduysak bugünden sonra da yaptığımız bütün işlerin merkezinde yaşlı dostu olan bir belediyenin sorumluluğunu ortaya koyacağız. Çalıştaylar düzenleyeceğiz; masalar oluşturacağız ve bu çalıştaylar sonucunda bir rehber oluşturacağız. Bu rehberi de belediye meclisinden geçirerek bir karar haline getireceğiz. Buradaki bütün paydaşlarımızı bir araya getirerek verilen hizmetleri bir araya getireceğiz. Burada 65+ komşularımız hangi konuyla ilgili gelirlerse gelsinler, bu birimde hizmet alacaklar. Aslında burada hizmetleri ortaklaştırıyoruz; tek çatı altında topluyoruz. Beşiktaş’ı daha sağlıklı daha yaşanabilir ve örnek yaşlı dostu bir kent getirme hedefimizi burada yine yineliyorum. Burada 65 yaşının üzerindeki komşularımıza sağlıklı ve aktif yaşlanma, demanstan korunma, yaşlılık hakları, kurum bakımı, belediye hizmetleri gibi konularda bilgi ve danışmanlık sunacağız. 65+ Yaşam ofisimizin açılışına katıldığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum."

65+ Yaşlı Hakları Derneği Kurucusu ve Yönetim Kurulu Üyesi Ferhat Boratav ise yaptığı konuşmada böyle bir girişimin hayata geçmesinden duyduğu mutluluğu dile getirerek şu ifadeleri kullandı: "Çok güzel bir vesile hem burada olmak hem 65+ Yaşlı Hakları Derneği Kurucu Üyesi hem de bir Beşiktaşlı olarak burada olduğum için çok memnunum. 65+’nın Beşiktaş’ta markalaşmış olması bizim için çok gurur verici. Çok doğru yolda atılmış bir adım. Biz birlikte çalıştığımız bütün belediyelere yaşlı hizmetlerini ayrı bir birim altında örgütlemek gerektiğini ne kadar önemli olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Zaten Beşiktaş Belediyesi’nin yüreği her zaman yaşlılardan yanaydı bunu biliyoruz. Daha önce de bunları gördük. Şimdi doğru yerde olan yüreğinizle birlikte bu işi birleştirdiniz. Çok yapacak iş var adım adım ileriye doğru gidiyoruz. Böyle bir girişim için de tekrar çok teşekkür ederiz." 

65+ Yaşam Ofisi
Yer: Beşiktaş Belediyesi Levent Hizmet Binası
Adres: Nisbetiye Mahallesi
Aytar Caddesi Başlık Sokak No:1 Beşiktaş - İstanbul

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.