HAVADA, KARADA, DENİZDE EDEBİYAT

HAVADA, KARADA, DENİZDE EDEBİYAT

Her yıl sanatseverleri buluşturan Uluslararası 10. Sarıyer Edebiyat Günleri başladı. Haydar Aliyev Parkı’nda 300 yazar ve 32 yayınevinin katılımıyla 5 gün sürecek etkinliğin açılışında edebiyatseverler, müzikle sözün, şiirle öykünün, romanla oyunun buluşmasına tanıklık ederek, usta yazarlarla bir araya gelmenin keyfini yaşadı.

ULUSLARARASI 10. SARIYER EDEBİYAT GÜNLERİ BAŞLADI

Sadece Sarıyerlilerin değil, tüm İstanbulluların yakından takip ettiği Sarıyer Edebiyat Günleri’nin 10’uncusu başladı. Bu yıl ilk kez uluslararası olarak düzenlenen etkinlikte, edebiyatseverler Kireçburnu Haydar Aliyev Parkı’na akın etti. Sanatın her dalından öne çıkan usta isimlerin edebiyatseverlerle buluştuğu etkinliğin ilk gününde; Yurdaer Okur, Suat Erdem, Kerem Fırtına, Pelin Özer ve birçok ünlü isim sevenleriyle bir araya geldi. Boğaz kıyısında 5 gün boyunca sürecek etkinlik İBB Bandosu’nun gösterisiyle başladı.  Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Eşsiz bir sanat şöleni bizi bekliyor” dedi. Programın birinci günü ünlü müzisyen İlyas Yalçıntaş konseriyle son buldu.

BOĞAZDA EDEBİYAT

Edebiyat ve medya dünyasının ünlü isimleri ve usta kalemlerinin Sarıyer halkıyla buluşacağı 5 günlük program, boğazda “Şiir Teknesi” ile başladı. “Şiir Teknesi” nin ilk konukları ünlü oyuncu Yurdaer Okur ve müzisyen Suat Erdem oldu. Usta isimler, boğaz sularında seyir halindeyken edebiyatseverlere müzik eşliğinde keyifli anlar yaşattı. Şiir Teknesi’ne binerek boğaza açılan yüzlerce vatandaş, şiir dinletisi sonrası Haydar Aliyev Parkı’nda İBB Bandosu tarafından karşılanarak 10. Sarıyer Edebiyat Günleri’ni resmen başlattı. İstanbul’un farklı ilçelerinden 10. Sarıyer Edebiyat Günleri’ne katılmak isteyen vatandaşlar da unutulmadı. Etkinliğin ilk gününde Kadıköy’den kalkan “Şiir Hatları” teknesi ise Kerem Fırtına’nın eşliğinde vatandaşları, etkinliklerin yapılacağı Kireçburnu Haydar Aliyev Parkı’na taşıdı.

UNUTULMAZ İZLER BIRAKACAK

Boğaz kıyısında 5 gün boyunca sürecek etkinliğin açılış konuşmasını Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç yaptı. Başkan Genç, “Her geçen yıl kök salarak büyüyen Sarıyer Edebiyat Günleri’nin bizim için yeri çok ayrı. Çünkü edebiyat, sahip olduğumuz yerel yönetim anlayışımızın birleştirici, ışık saçan bir yansımasıdır. Cumhuriyetimizin 100’üncü, Sarıyer Edebiyat Günlerimizin 10.yılına yakışan bir program hazırladık. Her yıl olduğu gibi, bu yıl da Sarıyer Edebiyat Günlerimizin kulaklarımızda, gözlerimizde ve gönüllerimizde unutulmaz izler bırakarak geçeceğinin sözünü veriyorum. Eşsiz bir sanat şöleni bizi bekliyor. Alanımızda sadece kitap stantlarını değil, Avusturya Konsolosluğu iş birliği ile kurduğumuz dünyaca ünlü yazar Stefan Zweig sergisini, el emeği ürünlerini sergileyen kadınlarımızın stantlarını ve bu yıla özel adını “Cumhuriyet Sokağı” koyduğumuz alanı mutlaka gezmenizi tavsiye ediyorum” dedi.

BÜYÜKLER İÇİN SÖYLEŞİ MİNİKLER İÇİN MASAL ÇADIRI

Açılış konuşmasının ardından sahneye çıkan oyuncu Kerem Fırtına, okuduğu birbirinden güzel şiirler ile misafirlere keyifli anlar yaşattı. Ardından Pelin Özer, “Latife Tekin ile yazı-beden-doğa” isimli söyleşisiyle sevenleriyle buluştu. Büyükler bir yandan söyleşileri izleyip bir yandan kitap stantlarını gezerken minikler de kendileri için kurulan masal çadırında; Cenk Şen, Ayfer Bekiroğlu, Olcay Açıkgöz ve İnci Akyüz’den birbirinden renkli masallar dinledi.

USTA İSİMLER BİR ARADA

Etkinliklerin birinci gününde edebiyatseverler Kireçburnu Haydar Aliyev Parkı’na gelerek birbirinden değerli yazarlara kitaplarını imzalattı. Latife Tekin, Nilgün Ilgaz, Kerem Fırtına, Oya Doğan, Berkız Berksoy, Afranur Kalaycı, Mehmet Fırat Pürselim, Reşat Gürel, Rezan Çakmaz, Sibel Uzun, Musa Demir, Tekgül Arı, İlkay Genç, Aslıhan Dölek Keçim, Mehtap Meral, Aleyna Karakurt, Gökten Ulugergerli, Gülten Özgül, Hatice Potak, Hilmiye Aydoğmuş, Gülten Özgül, Hatice Potak, Hilmiye Aydoğmuş, Hülya Güntaş, İbrahim Berksoy, Cafer Solgun, Ayhan Tombul,  Kalgayhan Dönmez, Mediha Ünver, Dr. Mehmet Özdemir, Burçak Yüce, Mehmet Kılıç, Melahat Atlamaz, Merve Koçhan, Perihan Yıllı, Şule Şahin, Yaşar İliksiz ve Hülya Gözaçanimza günleri kapsamında okurlarıyla buluştu.

f5scvozjm98lrafqpetv6epn.jpg

hwsjkfxwq93actoy6r0kthpj.jpg

ada8gyrn36dkckhgvxzovbst.jpg

qy0f8buhwnptxdfsgjvacant.jpg

fyIqpz9wgsb4rxdlntsx7iad.jpg

bh9yw3tl6n1jaciqzujkcrgt.jpg

cmislqa18dc9kof2jIgex4ry.jpg

mr64cxnw1y3mzgaeztgkhj8p.jpg

du4pzqmI2xifllcjswq9vt7y.jpg

jgixe4h7rwbv1x6ws29mpozz.jpg

cywqm6qjpxxpmaau8likftgo.jpg

lcujnofhixupqy2g58fdgx3r.jpg

Im9efazlcxqzrs58jog0vidc.jpg

sjdx3kyihrkbxpIey0manwl1.jpg

jenyIlmzsxkpgtwwf7vtrnxo.jpg

jahkgy2jqstc9v5xnqafrowc.jpg

hwzgu0ollygc5ctdxrn8v6rf.jpg

42hdprbwy7p6z8klvr59sdjn.jpg

qvpvnz1wlrxhkgbq9lje2dtr.jpg

eI4or5wqjklt7augfldfkebh.jpg

etc6yydI7erblnxgwf5utosc.jpg

fckgmrxjtq4h2db8ebdv6zax.jpg

cq1foqvrorggpeah204nksjl.jpg

b2d9o1ko7pzIn5cxmgwryupf.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.