HATAY DÖRTYOL’UN ALTYAPI AĞI GÜÇLENDİRİLİYOR

HATAY DÖRTYOL’UN ALTYAPI AĞI GÜÇLENDİRİLİYOR

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), Dörtyol ilçesinde sürdürdüğüçalışmalarla içme suyuna ve atık suya yönelik altyapı ağını hem genişletiyor...

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), Dörtyol ilçesinde sürdürdüğü çalışmalarla içme suyuna ve atık suya yönelik altyapı ağını hem genişletiyor hem de güçlendiriyor.

HATSU TARIMSAL DEĞERLERE SAHİP ÇIKIYOR

HATSU, narenciye üretiminde Hatay’a ve Türkiye’ye katkısı olan Dörtyol’un atık suyunun, tarımsal topraklarına, yaşam alanlarına, doğasına,  içme, kullanma ve sulama suyuna zarar vermeden toplanması ve bertaraf edilmesi için 15 km atık su hattıçalışması yapıldığını aktardıHATSU, toplanan atık suların arıtılması ve doğaya temiz şekilde deşarj edilmesi için Dörtyol Atıksu Arıtma Tesisi’nin inşa edildiğine dikkat çekerek, günde 7 bin m3 atık suyun arıtıldığını açıkladı.

HATSU ayrıca, içme suyunun sürekli ve yeterli güçte dağıtımın sağlanması için Dörtyol’a 8 adet yeni su kaynağı kazandırdıklarını belirterek, yeni su kaynaklarından elde edilen suyun gerekli analiz ve ölçümleri yapılarak sağlıklışekilde şebekelere iletildiğini bildirdi.

DÖRTYOL'A MÜJDE

Avrupa Birliği Mali Yardım Programı'ndan (FRIT 2) temin edilen finansman ile Dörtyol içme suyu şebeke inşaatı için çalışmaların sürdüğünün altınıçizen HATSU, hayata geçecek proje ile Dörtyol’un içme suyu kalitesinin iyileşmesinde, kayıp ve kaçakların azalmasında önemli katkı sağlayacağını vurguladı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.