HATAY’DA ÇOCUKLAR UNUTULMADI

HATAY’DA ÇOCUKLAR UNUTULMADI

SARAÇHANE/İSTANBUL

İBB Antakya Afet Koordinasyon Merkezi’nde, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı eğitim çadırında çocuklara yönelik atölyeler kurdu. Hatay’da merkezden başlayarak Samandağ ve Defne ilçelerinin mahallelerini İBB Şehir Tiyatroları oyuncuları geziyor. İBB, yaratıcı dramalar, çocuk tiyatrosu ve illüzyon gösterileri ile yüzlerce depremzede çocuğun yüzlerini güldürüyor.

SANATÇILAR ÇOCUKLAR İÇİN HATAY’DA

İBB, çocuklar için Hatay’da 20 sanatçıyı görevlendirdi. Her hafta etkinlikler için sanatçılar Hatay’da çocuklarla bir araya geliyor. İBB yöneticileriyle deprem bölgesinde keşif gezileri yapıldığını belirten Şehir Tiyatroları Şube Müdürü İlyas Ceran, 39 farklı alanda uzmanlarla birlikte gezdiğini belirtti. Ceran, “Nerede çocuk sirkülasyonu fazla olduğunu tespit edip ihtiyaçlara göre gözlem yaptık. İstanbul başta olmak üzere, Türkiye'nin çeşitli yerlerinden sanatçılar bizim aracılığımızla bölgeye ulaşmak istiyor. Biz de sanatçılardan gönüllü havuzu oluşturup veri topluyoruz. Yol haritası üzerinden de her hafta farklı çalışmalarla depremzede çocuklarla buluşuyoruz” dedi. Ceran, özellikle anne olan depremzedelerin çocuklar kadar durumdan mutlu olduğunu, oyalanabildiklerin ifade etti.

ORKESTRALAR BİR ARAYA GELİYOR

İBB Orkestralar Müdürlüğü, Hatay Senfoni Orkestrası ve Antakya Medeniyetler Korosu ile bir araya gelerek dayanışmaya ortak oluyor. Yıl boyunca devam edecek olan dayanışma sürecinde, iki müzik topluluğu, İBB Orkestralar Müdürlüğü ile birlikte konserler verecek. “Dayanışmanın Müziği” projesinin ilk konseri, 31 Mart’ta Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu’nda gerçekleşecek.

27 MART’A ÖZEL DAYANIŞMA RUHU

Ayrıca, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü tiyatrolar ile dayanışma gerçekleşecek. Deprem bölgesinde depremden etkilenen tiyatro gruplarıyla İBB, İstanbul Tiyatro Kooperatifi ve Akdeniz Tiyatro Kooperatifi ile İBB Kültür merkezlerinde tek günlük dayanışma yapacak. Buradaki oyuncuların kaşe ödemelerinin tamamı o bölgedeki tiyatro gruplarına aktarılacak.

oll39npgxmqcb6uw5wysfjq0.jpg

mwqhk0uyf2refzrq8clacyou.jpg

cvwk1sjspgum0t3rebvtIndp.jpg

jnt5ua96jyowrqupxlmo8df3.jpg

ogc5l0pdvdwype8wvkrtjjtm.jpg

nb7z54quvkc3gf9ymuadhxkw.jpg

udo0yp4Ih1pxbzq6xenrtirg.jpg

lvk7ozqqpxlm6re1yjbfezad.jpg

p8uwq4u2nz1pcjdb7hzmIk6o.jpg

4brfu8irknIpxwht52xetgju.jpg

lpj5xed3nrmtc2vqmhv1q0g9.jpg

ax2n3mubzhwtbwpomhuclvgy.jpg

kuzmglipg7cfhwsvbmq58ayt.jpg

bnjtklhscgsl1zejdpoxw2vp.jpg

hxjsmmcp4grf8lgysb0j5kna.jpg

bhf4k7631kgafoIlvp2nsq5a.jpg

re9ozqw18bjmnIoyyiwhda0t.jpg

yht0arop8jonws7r2ezu5qff.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.