Halkı Bilinçlendirerek Tehlikeyi Önlüyorlar

Halkı Bilinçlendirerek Tehlikeyi Önlüyorlar

Deprem dirençli bir kent oluşturmak için çalışmalarına başlayanEsenyurt Belediyesi, haneleri tek tek ziyaret ederek, hem vatandaşlara afetbilinci eğitimi veriyor hem de deprem esnasında tehlike yaratacak eşyaları sabitliyor.

Esenyurt Belediyesi, okulların ardından hanelerde de afet bilincieğitimleri vermeye başladı. İlçeyi deprem dirençli bir kent haline getirmek amacıylayürütülen çalışmalarda, tek tek evleri gezen ekipler, temel afet bilincieğitimlerinin yanı sıra deprem esnasında tehlike yaratacak eşyaları dasabitliyor. Evlerinde gerçekleştirilen çalışmalardan memnuniyetlerini dilegetiren vatandaşlar, Başkan Bozkurt’a teşekkür ederken, ekipler de depremeyönelik çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini söylüyor.

“TehlikeyiEn Aza İndirmeye Çalışıyoruz”

Olası bir depremde tehlikeyi en aza indirmek amacıyla çalışmalaryürüttüklerini söyleyen Esenyurt Belediyesi Afet İşleri Müdürü Gülşah Daş, “Okullarımızdadeprem tahliye tatbikatı ve afet bilinci eğitimi vermekteyiz. Bu eğitimlerin yanısıra ilçe genelindeki evlerde de eşya sabitleme çalışmaları yaparak olası birdepremde tehlikeyi en aza indirmeye çalışıyoruz. Ayrıca gittiğimiz evlerdekivatandaşlara da afet bilinci eğitimi vererek, onları da depreme karşıbilinçlendiriyoruz. Bu kapsamda eğitimlerimiz ve bilgilendirmelerimiz devamedecektir” dedi.

“Afet BilinciEğitimi Verdiler”

Belediyenin verdiği deprem bilinci eğitimlerinden memnun kaldığınıbelirten Necdet Özdemir şöyle konuştu: “Bugün belediye ekipleri evimizegeldiler, bize afet bilinci eğitimi verdiler. Daha sonra evimizde depremesnasında tehlike oluşturabilecek ev eşyalarını sabitleme çalışmaları yaptılar.Ekiplerin yaptıkları bilinçlendirme eğitimleri çok faydalı oldu. Deprem öncesive sonrasında ne yapmamız gerektiğini anlatan ekipler, eksik olduğumuzkonularda hatırlatmalar da yaptılar. Bu çalışmalarda büyük emeği olan EsenyurtBelediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’a teşekkür ederim.”

xoeofztjr34y6mg5sdlduxvn.jpg

d0qujegk4jxbsi657Iwaetrc.jpg

faec28xdow0zrb54sva9h1uz.jpg

ohqwubryehlv6yjocrqltn5b.jpg

qjgxfolc1hdzeaynkvsq2vbn.jpg

dejy7mog8fec5dIn3hrbapzo.jpg

7sch3sptreavux9m6bkkxhog.jpg

va3ocqwepqfzj9oslx1pvxms.jpg

atfmyhzvys4ofogdpuir3zsc.jpg

p5znm1swf2uylt6d08w3q4gb.jpg

funer0iqtcokvp3rpamw6med.jpg

zeaea4cdxhudofjviywkgpq7.jpg

rIefudxo6obujpfpyldva0zq.jpg

9fuzupwydjw5reg7ebytkn3c.jpg

aydx34hnryowgqgune9qthtf.jpg

kls4jnmeImvpypcus6vcbot1.jpg

znajvhsdxknwrqiuu8bjt4vs.jpg

aez7spreovtth8rm5cI09yjk.jpg

p5nfg4s9vjh0wmkqr8ybc7r6.jpg

g3pskI2eki1vtcgqjxnzfqbr.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.