HACİZ İÇİN GİDEN AVUKATI SİLAHLA REHİN ALDI

HACİZ İÇİN GİDEN AVUKATI SİLAHLA REHİN ALDI

İzmir'in Bayraklı ilçesinde avukat Ege Ogeday B. haciz işlemi sırasında borçlu şahıs tarafından başına silah dayanarak rehin alındı. Yere yatırdığı avukatın başına ayağıyla bastıran...

İzmir'in Bayraklı ilçesinde avukat Ege Ogeday B. haciz işlemi sırasında borçlu şahıs tarafından başına silah dayanarak rehin alındı. Yere yatırdığı avukatın başına ayağıyla bastıran saldırgan bir süre etrafa tehditler savurduktan sonra bölgeden ayrıldı. Hastaneye kaldırılan avukatın durumunun iyi olduğu belirtildi. Daha sonra yakalanan saldırgan gözaltına alındı.

Olay bugün öğleden sonra İzmir'in Bayraklı ilçesinde meydana geldi. Haciz işlemi için bir işyerine gelen avukat borçlu şahıs tarafından başına silah dayanarak rehin alındı. Yere yatırdığı avukatın kafasına ayağı ile bastıran şahıs, bir süre etrafa tehditler savurduktan sonra olay yerinden ayrıldı. Büyük şok yaşayan ve Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılan avukatın durumunun iyi olduğu açıklandı.

Saldırı sonrasıİzmir Barosu'ndan da açıklama geldi. Açıklamada şöyle denildi:

"Baromuz üyesi bir meslektaşımıza İzmir Bayraklı'da haciz işlemi için bulunduğu iş yerinin önünde saldırıda bulunulmuştur. Meslektaşımızın başına silah dayanmış, kendisi yere yatırılmış, boynuna ayakla basılmak suretiyle ölüm tehdidinde bulunulmuştur. Meslektaşımızın güvenlik güçlerinin yardımıyla can güvenliği sağlanmıştır. İzmir Barosu olarak hastanede bulunan meslektaşımızın sağlık durumu ve hukuki süreç baromuzca takip edilmektedir. Meslektaşımıza, yakınlarına ve avukatlık camiasına geçmiş olsun dileklerimizi sunarız."

İzmir Barosu Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu ise şu açıklamayı yaptı:

"Vatandaşın hak arama özgürlüğü ve adalete erişimdeki temsilcisi olan avukatlara mesleki faaliyetlerinden dolayı sözlü ve fiili saldırılar artarak devam etmektedir. Dosya ve uyuşmazlığın tarafıymış gibi addedilerek meslektaşlarımıza psikolojik ve fiziksel şiddet uygulanması ne kadar acı ise; bu tür sözlü ve fiili saldırıların artık sıradanlaşması ve toplumda maalesef kabul gören bir hal alması da aynı derecede acı ve düşündürücüdür. Bu vesileyle mesleki faaliyetini icra ederken alçak bir saldırıya uğrayan Baromuz mensubu meslektaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunar; yapılan saldırıyı kınamakla kalmayıp yasal sürecin en yakın takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla sunarız."

SALDIRGAN YAKALANDI

Saldırgan şahız gözaltına alınırken, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlatıldığını bildirdi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.