Hacı Bektaş-ı Veli anıtı Bahçelievler’de açıldı

Hacı Bektaş-ı Veli anıtı Bahçelievler’de açıldı

Bahçelievler Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Şairlerin Sultanı Hacı Bektaş-ı Veli’nin anıtının açılışı gerçekleştirildi. Anıtın açılışını yapan Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır “Bu toprakların hikayesini anlamak istiyorsak Hacı Bektaş-ı Veli en güzel kitaplardan biridir…” dedi.

Geçmişte yaşamış alimlerimiz, ilim üstadlarımız, mutasavvıflar, bilim adamları Bahçelievler Belediyesi’nin başlattığı ‘Simge Eser’ projesi kapsamında yapılan anıtlarıyla Bahçelievler’de yaşatılıyor. Her mahalleye tarihte yaşamış bir büyüğümüzün anıtını yapmak üzere yola çıkan Belediye son olarak Hacı Bektaş-ı Veli anıtının açılışını gerçekleştirdi. Şairlerin Sultanı olarak tanımlanan Hacı Bektaş-ı Veli, İslam'ın Anadolu'da yayılmasını ve Ahilik Teşkilatı'nın kurulmasında önemli rol oynayan, en önemli mutasavvıflardan biri olarak anılıyor.

 

Hem yaşadıkları çağa hem bugünleri aydınlatıyorlar

Anıtın açılışında konuşan Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır “Barışın, kardeşliğin sevginin ve hoşgörünün temsilcisi Hacı Bektaş-ı Veli anıtının açılışını gerçekleştiriyor olmaktan mutluluk duyuyorum. Tarihimizde yaşamış bu önemli isimleri anıtlarıyla birlikte hem kendimiz bir kez daha anıyor hem de birer birer yeni nesillerle buluşturuyoruz. Hacı Bektaş-ı Veli’nin dediği gibi yolumuz ilim irfan ve insanlık sevgisi üzerine kurulmuştur.” şeklinde konuştu.

Başkan Dr. Hakan Bahadır anıtın açılışının ardından Yenibosna Cemevi’nde düzenlenen lokma ikramına katıldı.

x8n5uwdncfolrbz3kjkypsua.jpg

fpr3c9k8bgIqmvo4sbhflmuq.jpg

riablfe5tvyr8txuk4pnp79q.jpg

yjvz9uwfea0ac7xbrq2bkcw8.jpg

ogmps6dlzInwrkew3jdfxjqf.jpg

e3rqhd8cza5sacvtphyuniIk.jpg

wpkfmmeagf8z9cbjthkcuvvp.jpg

f3m2xsbdvpkwaojzcaI7vut0.jpg

2pvqflrfphtIocorvwudbq69.jpg

soe21ndp8g6wcx9gti3uhmct.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.