GÜZELBAHÇE’DE ATATÜRK HEYKELİ AÇILDI

GÜZELBAHÇE’DE ATATÜRK HEYKELİ AÇILDI

Güzelbahçe’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında yeni yapılan Atatürk heykelinin açılışı ve çelenk töreni gerçekleştirildi.

Güzelbahçe’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında yeni yapılan Atatürk heykelinin açılışı ve çelenk töreni gerçekleştirildi.

Güzelbahçe Belediyesi’nin "Atatürk Mahallesi Çarşı Düzenlemesi ve Meydan Yenileme Projesi" çerçevesinde yapımını tamamladığı Atatürk heykelinin açılışı, çelenk töreni ile yapıldı.

Törene, Güzelbahçe Kaymakamı Bülent Bayraktar, Garnizon Komutanı Topçu Albay Feridun İşler, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, siyasi partilerin başkan ve temsilcileri, STK Başkan ve temsilcileriyle, kurum müdür ve amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce , törende yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

“Beş ay gibi kısa bir sürede çarşı projemiz ve Ata’mızın heykelini meydanımıza koyma gururu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Söz verdiğimiz gibi zamanında projemiz tamamlandı. Yeni meydan ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün atlı heykeli Güzelbahçe’mize çok yakıştı. Önümüzdeki günlerde çarşımızın açılışını da bu projede büyük katkısı olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer ile birlikte programlayıp açacağız.

98 yıl önce bugün atılan Cumhuriyetin temellerini coşkulu ve daha heyecanlı bir şekilde kutlayacağız. Ülkemizin bağımsızlığı için mücadele etmiş, can vermiş ecdadımızın mirasını daha da ileri taşıyacağız.  Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Ya İstiklal, Ya Ölüm" hedefiyle manda ve himayeye karşı duran Türk Ulusunun en büyük kazanımı olan Cumhuriyetimizin 98. yılını kutlamanın onuru, gururu ve heyecanını yaşıyoruz. 29 Ekim Cuma günü saat 19:00’da Maltepe Mahallesi Tabaoğlu Parkı’ndan fener alayı yürüyüşümüze ve ardından Güzelbahçe Atatürk Kültür Merkezi Tuncel Kurtiz Salonunda Hüsnü Arkan ve Mazlum Çimen’in vereceği konsere tüm halkımızı bekliyoruz. Gelin Cumhuriyet Bayramı coşkusuna sizlerde katılın. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.”

 

 

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.