MENTEŞE'NİN TARİHİ ZAHİRE PAZARI VE TÜRK EBRU SANATI "FRANCE 5 TV" KANALINDA

MENTEŞE'NİN TARİHİ ZAHİRE PAZARI VE TÜRK EBRU SANATI "FRANCE 5 TV" KANALINDA

Menteşe Belediyesi’nin tarihi Zahire Pazarı'nda üretici kadınlara yönelik ücretsiz iş yeri tahsisi uygulaması, France 5 televizyon kanalına konu oldu. Güzel Kaçış (Echappees Belles) gezi...

Menteşe Belediyesi’nin tarihi Zahire Pazarı'nda üretici kadınlara yönelik ücretsiz iş yeri tahsisi uygulaması, France 5 televizyon kanalına konu oldu. Güzel Kaçış (Echappees Belles) gezi programı için Menteşe’ye çekime gelen Fransız basın mensupları, üretici kadınlara ücretsiz yer tahsisi projesi ile ilgili çekimin ardından Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş'le röportaj yaptı. Program ekibi, İskender Alper Kültür Merkezi’nde ebru sanatı ile ilgili de bilgi aldı.

Fransa’nın en çok izlenen kanallarından olan France 5 TV’de yayınlanan Güzel Kaçış programının çekim ekibi, Menteşe’ye gelerek tarihi Zahire Pazarı'nda ve Konakaltıİskender Alper Kültür Merkezi’nde çekim yaptılar.

Menteşe Belediyesi tarafından Zahire Pazarı'nda üretici kadınlara sağlanan ücretsiz iş yeri tahsisi ve Geleneksel Türk Ebru Sanatı hakkındaki çekimleri sırasında Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş’le bir röportaj gerçekleştiren Fransız TV ekibi, Başkan Gümüş’den yapılan çalışmalar, bölgenin tarihi ve hayata geçen sosyal projeler ile ilgili bilgi aldılar.

Başkan Gümüş, röportaj sırasında Fransız TV ekibine şunları söyledi:

“Menteşe eski kent dokusu içerisinde yer alan kentsel sit alanının önemli noktalarından birisi olan tarihi Zahire Pazarı’nda üretici kadınlarımıza yönelik ücretsiz işyeri tahsisi ve geleneksel sanatlarımızdan birisi olan Türk Ebru Sanatının, Fransa’nın önemli televizyon kanallarından birinde yayınlanacak bir belgesele konu edilmesi bizleri çok sevindirdi. Belgesel ekibiyle yaptığımız röportajda, gerek kentimizin tarihi ve kültürel mirasları, gerekse üretici kadınlarımıza ve zanaatkarlarımıza verdiğimiz destekle ilgili bilgiler verdik. Bilindiği gibi el emeği göz nuru ürünlerle aile ekonomisine katkı koyan üretici kadınlarımız için Zahire Pazarı’nda ücretsiz olarak gerçekleştirdiğimiz yer tahsisi, kültürel değerlerimizin korunması adına gerçekleştirdiğimiz sosyal projeler arasında yer almakta. Bir diğer sosyal projemizde geleneksel el sanatlarına yönelik. Menteşe Belediyesi tarafından alanında uzman eğitmenler tarafından verilen kurslarımız arasında Geleneksel Türk Ebru Sanatı kursları da yer alıyor. Her iki sosyal projemizin Avrupa’nın en çok izlenen gezi programına konu olması Menteşe’nin hak ettiği tanıtımı sağlayacaktır."

France 5 TV kanalı tarafından hazırlanan "Güzel Kaçış" programı, Haziran ayında izleyici ile buluşacak.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.