KARAMOLLAOĞLU: AKP KONGRELERİ LEBALEP SALONLARDA YAPILDI, BİTTİ, ŞİMDİ SIRA KISITLAMAYA GELDİ

KARAMOLLAOĞLU: AKP KONGRELERİ LEBALEP SALONLARDA YAPILDI, BİTTİ, ŞİMDİ SIRA KISITLAMAYA GELDİ

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, koronavirüs mücadelesi kapsamında yeniden getirilen kısıtlamalara tepki göstererek, "Son büyük kongre yapılana kadar lebalep salonların doldurulduğu...

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, koronavirüs mücadelesi kapsamında yeniden getirilen kısıtlamalara tepki göstererek, "Son büyük kongre yapılana kadar lebalep salonların doldurulduğu yerlerde yapıldı. İl kongreleri de böyle yapıldı, Genel Kurul da. Şimdi bitti. Sıra diğerlerini kısıtlamaya geldi" dedi.

Karamollaoğlu, parti genel merkezinde haftalık basın toplantısında konuştu. İktidarın ekonomi politikalarını eleştiren Karamaollaoğlu, "Merkez Bankası Başkanları kendi hallerine bırakılmış olsaydı, Türkiye’nin ekonomisi bugünkünden daha kötü olmazdı. Cumhurbaşkanının her konuya el atıp ‘Burayı da ben düzenlerim’ demesi istikrarsızlığın ta kendisidir. Bu şartlar altında yatırımlar yapılmaz bu ülkede" diye konuştu.

Karamollaoğlu, şunları söyledi:

"ELLE TUTULUR HİÇBİR ŞEY KALMADI: Sayın Cumhurbaşkanı problemi Merkez Bankası’nda da değil, Merkez Bankası başkanlarında arıyor. Bir Merkez Bankası başkanı görevinde en az beş sene kalır. Merkez Bankası başkanları kendi hallerine bırakılmış olsaydı, Türkiye’nin ekonomisi bugünkünden daha kötü olmazdı. Cumhurbaşkanının her konuya el atıp ‘Burayı da ben düzenlerim’ demesi istikrarsızlığın ta kendisidir. Bu şartlar altında yatırımlar yapılmaz bu ülkede. Ekonominin yapısını düzeltmek adına atılan hiçbir adım yok. İstanbul kanalı gündeme geldi. Oraya garanti verilecek. Biz bu garantinin ne manaya geldiğini köprülerde, tünellerde, havaalanında gördük. Devletin, milletin iliğini sömürtüyorsunuz. İstanbul kanalına bir de devlet garanti verirse bunun altından siz değil sülaleniz kalkamaz.

DIŞ POLİTİKADA SAVRULUYORUZ: Ne biz NATO’nun yanında dik durabiliyoruz ne NATO bizim yanımızda Amerika bizim müttefikimiz mi belli değil. Avrupa Birliği ‘Bizim normlarımızı hiçe sayıyorsunuz’ diyor. Norm ödedikleri Sayın Erdoğan’ın hasret duyduğu değerler. Şimdi bunların tamamı rafa kaldırıldı.

ÇİFTE STANDART:İktidar çifte standardı başka yerde de uyguluyor aslında. Son büyük kongre yapılana kadar lebalep salonların doldurulduğu yerlerde yapıldı. İl kongreleri de böyle yapıldı. Genel Kurul da böyle yapıldı. Şimdi bitti. Sıra diğerlerini kısıtlamaya geldi. Önümüzdeki günlerde göreceğiz. Biz şahsen il kongrelerimizi mesafeye uyarak yapmayı prensip alarak benimsedik. Buna rağmen bazı yerlerde valilikler engel çıkarmaya çalıştı. Şu işe bakın. 

DIŞ POLİTİKA TEPKİSİ:Şu anda dış politikada Amerika’nın Ortadoğu’ya nasıl indiği gündemde. ABD Büyük Ortadoğu Projesini gündemine aldı. Katar’da Suudi Arabistan’daki üslerini güçlendirmeye iniyor. Bir zamanlar Eş Başkanlığınıüstlendiği BOP başımızın en büyük belası. “Suriye’nin darmadağın olmasına, Irak'ın ve Libya’nın bu hale gelmesine bizim politikalarımız da sebep oldu."

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.