İMAMOĞLU: AKP İLE BAĞI OLAN ŞİRKET 4 GÜNDE 81 MİLYON TL KAR ELDE ETTİ

İMAMOĞLU: AKP İLE BAĞI OLAN ŞİRKET 4 GÜNDE 81 MİLYON TL KAR ELDE ETTİ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2016 yılında AKP ile bağı olan bir şirketin Başakşehir'de 49 milyon TL'ye aldığı bir arsayı 4 gün sonra KİPTAŞ'a 130 milyon TL'ye sattığını açıkladı....

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2016 yılında AKP ile bağı olan bir şirketin Başakşehir'de 49 milyon TL'ye aldığı bir arsayı 4 gün sonra KİPTAŞ'a 130 milyon TL'ye sattığını açıkladı. İmamoğlu, "Şaşırır adam… 4 günde 81 milyon TL…Bugünkü rakam ile 216 milyon TL, 27 milyon dolar… AKP ile bağı olan şirketin ya da kimlerin cebine gidiyorsa" dedi.

KRT TV'de "Şimdiki Zaman" programının konuğu olan İmamoğlu, konuya ilişkin açtığı soruşturmaya İçişleri Bakanlığı'nın el koyduğunu söyleyerek "Başakşehir’de çok tatlı bir dosya, üzerine pudra şekeri bile dökmene gerek yok. Ben soruşturma açtım, İçişleri Bakanlığı da bu dosyalarımıza el koydu. ‘Sen araştırmazsın ben daha iyi araştırırım’ diyor" dedi. 

Ekrem İmamoğlu, şunları söyledi:

"Başakşehir’de çok tatlı bir dosya, üzerine pudra şekeri bile dökmene gerek yok. 7 Ocak 2016 günü Başakşehir’de 78 bin metrekarelik bir arsa alıyor, bir vatandaş, bir özel şirket. Kaça alıyor? 49 milyon TL’ye. Bu alımı yaptıktan dört gün sonra 11 Ocak’ta 49 milyon TL’ye satın aldığı arsayı 130 milyon TL’ye KİPTAŞ’a satıyor. Şaşırır adam…4 günde 81 milyon lira… Bugünkü rakam ile 216 milyon TL, 27 milyon dolar…"

"Kimin cebine gidiyor?" sorusu üzerine İmamoğlu, "AK Parti ile bağı olan o şirketin cebine gidiyor ya da kimlerin gidiyorsa... Soruşturma dosyalarımızdan biri bu. Ben soruşturma açtım, İçişleri Bakanlığı da geldi bu dosyalarımıza al koydu. ‘Sen araştırmazsın ben daha iyi araştırırım’ diyor."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.