GÖZALTINA ALINAN KOYUNLAR MECLİSİ KARIŞTIRDI. TBMM  VE İÇİŞLERİ BAKANLIĞI DEVREYE GİRDİ, KOYUNLAR SERBEST BIRAKILDI

GÖZALTINA ALINAN KOYUNLAR MECLİSİ KARIŞTIRDI. TBMM VE İÇİŞLERİ BAKANLIĞI DEVREYE GİRDİ, KOYUNLAR SERBEST BIRAKILDI

TİGEM arazisinde izinsiz otladıkları gerekçesiyle, Ceylanpınar’da hayvan gözaltı merkezlerine götürülerek hapsedilen 35 koyun, TBMM Genel Kurulu’nda ilginç tartışmaya yol açtı. CHP Milletvekili...

TİGEM arazisinde izinsiz otladıkları gerekçesiyle, Ceylanpınar’da hayvan gözaltı merkezlerine götürülerek hapsedilen 35 koyun, TBMM Genel Kurulu’nda ilginç tartışmaya yol açtı. CHP Milletvekili Mahmut Tanal, Meclis Başkanvekili Haydar Akar ve İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy’a gözaltına alınan koyunların serbest bırakılmasıçağrısında bulunan Şanlıurfalı CHP’li Tanal, “Sayın Bakan Yardımcım. Ya, koyun gözaltına alınır mı? Bu koyunların gözaltına alınması Anayasa'ya aykırı. Şimdi, bunlar terörle iltisaklı mı, nedir? Ne olacak bu koyunların hâli?” dedi. Tanal’ın ısrarlıçağrılarıüzerine devreye giren İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Meclis Başkanvekili Akar’a gözaltındaki koyunların serbest bırakıldığı bilgisini verdi.

TBMM Genel Kurulu’ndaki Güvenlik Soruşturması Kanun Teklifi’nin görüşmelerine, Şanlıurfa’da TİGEM Ceylanpınar Tarım İşletmesi Müdürlüğü arazisinde yasa dışı otlatılarak, araziye zarar verdikleri gerekçesiyle gözaltına alınarak, hapsedilen koyunlar damgasını vurdu.

CHP’Lİ TANAL GÖZALTINDAKİ KOYUNLARI SORDU

Birleşimi yöneten Meclis Başkanvekili Haydar Akar’dan söz isteyen CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, komisyon sıralarında oturan İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy’a çağrıda bulunarak, TİGEM tarafından gözaltına alınan koyunların serbest bırakılmasını istedi.

“KOYUN VE KUZULAR DA GÖZALTINA ALINIYOR SAYIN BAKANIM”

Koyunların gözaltına alınmasını Meclis Başkanvekili Akar’a şikayet eden CHP’li Tanal, “Sayın Başkanım, şimdi bana telefon geldi, çok önemli bir sorun. Şanlıurfa ili Ceylanpınar ilçesinde 100 tane koyunu bugün gözaltına almışlar. Sayın Bakan Yardımcım. Ya, koyun gözaltına alınır mı? Bu koyunların gözaltına alınması hem hayvancılığın geliştirilmesine hem de üretimin geliştirilmesine aykırı, Anayasa'ya aykırı. Türkiye'de insanlar gözaltına alınıyor da koyun ve kuzular da şu anda gözaltına alınıyor Başkanım” dedi.

“GÖZALTINA ALINAN KOYUNLAR TERÖRLE İLTİSAKLI MI?”

AKP grubu adına söz isteyen Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can’ın kürsüye çıktığı esnada da tepkisini sürdüren CHP’li vekil Mahmut Tanal, “Başkanım, bu koyunların terörle iltisakı mı var, bağlantısı mı var? Ya, bu koyun, kuzu Allah'ın yarattığı o merada ot yiyor, ot! Orada Allah'ın verdiği suyu içiyor. Sayın Başkan, bu koyunlar, 100 koyun var. Şimdi, bunlar terörle iltisaklı mı, nedir? Sayın İçişleri Bakanımız konuştu. Yani bu hayvanların hakikaten gözaltı süresi devam edecek mi, serbest mi bırakılacak, ne olacak bu koyunlar? Yani, ayrıca, hayvanların gözaltına alınmasıyla ilgili mevzuatta bir nezarethane yönetmeliği yok, kanunu da yok, Anayasa'da da yok. Ne olacak bu koyunların hâli?” diyerek koyunların serbest bırakılmasında ısrar etti.

İÇİŞLERİ BAKAN YARDIMCISI, GÖZALTINDAKİ KOYUNLAR İÇİN DEVREYE GİRDİ

Meclis Başkanvekili Haydar Akar ise İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy’un kendisine ilettiği bilgi notunu paylaşarak, “Mahmut Bey, Sayın Bakan Yardımcısı gerekli görüşmeleri yaptı. TİGEM arazisinde kendilerine tahsis edilen alanın dışında çıkarak hayvan otlatan ve araziye zarar veren hayvan sahiplerinin 35 koyun için Kabahatler Kanunu'nun 68'inci maddesi gereğince TİGEM tarafından işlem yapılmış ve koyunlar serbest bırakılmış. Sahiplerine iade edilmiş” açıklamasını yapınca, CHP sıralarında alkışlar yükseldi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.