ESNAFTAN HÜKÜMETE: "BANA YEDİĞİNİN HESABINI VER. PUDRA ŞEKERİNİN KİLOSU 30 LİRA BEN ALAMIYORUM ADAM BURNUNA ÇEKİYOR"

ESNAFTAN HÜKÜMETE: "BANA YEDİĞİNİN HESABINI VER. PUDRA ŞEKERİNİN KİLOSU 30 LİRA BEN ALAMIYORUM ADAM BURNUNA ÇEKİYOR"

CHP Ekonomi Masası Heyeti, Çankırı’da esnafın nabzını tuttu. Bir esnaf, "kredi bulmak için banka banka geziyorum. Bana yediğinin hesabını ver. Pudra şekerinin kilosu 30 lira. Ben alamıyorum...

BURCU KAHRİMAN - ÖZGÜR EREN YILMAZ

CHP Ekonomi Masası Heyeti, Çankırı’da esnafın nabzını tuttu. Bir esnaf, "kredi bulmak için banka banka geziyorum. Bana yediğinin hesabını ver. Pudra şekerinin kilosu 30 lira. Ben alamıyorum adam burnuna çekiyor" diyerek hükümete tepki gösterdi.

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak ve beraberindeki milletvekili heyeti, Çankırı'da tek tek esnafı ziyaret ederek, sorunlarını dinledi. Pandemi sonrası getirilen yeni kısıtlamalara tepki gösteren esnaf, "Kapıyı açınca masraf bin lira. 20 kişiyi işsiz bıraktım. Hazırı yedim, dayanacak gücüm kalmadı, kapıyı kapatın dedim. İş iyi derken, eskinin kötüsü. Yönetemiyorlar. Herkes biliyor da yutkunuyoruz" sözleriyle sitem etti.

"CEBİMDEKİ 20 LİRAYA GÖZ DİKTİLER"

Pandemi nedeniyle tekrar getirilen kısıtlamalara esnaflar tepki gösterdi. Çiğ köfte dükkanı işleten bir esnafın tepkisi de şöyle oldu:

"Çorba kaynamıyor. Cebimdeki 20 TL’ye göz diktiler. Ülkeyi kapatın, ama bana bakın. Sigortamı iptal ettirdim. Düğün yapacağım, ama para yok. Bir yıldır kaybettiğim parayı söylesem dudağınız uçaklar. Bu pandemi benim bir masamda mı bulaşıyor? Kongreler dolu. 30 bin insan geldi Türkiye haritası kıpkırmızı oldu. Oy zamanı oy istemekle olmuyor. AK Parti'ye oy verirsem bileklerimi keserim. Açız aç, bunu bilsinler. Dört çocuk geçindiren karşıdaki kahveci abime esnaf 10’ar lira çay içip veriyor da evine ekmek götürüyor. Atatürk’e düşman oldular, FETÖ’ye düşman olmadığı kadar. Canımı mı alacaklar, korkudan konuşamıyorlar, ama yeter canımı mı alacaklar. Kefen paramızı aldılar. İşimi durduruyor kredi bulmak için banka banka geziyorum. Bana yediğinin hesabını ver. Pudra şekerinin kilosu 30 lira. Ben alamıyorum adam burnuna çekiyor."

"GENÇLERİN UMUDU KAYBOLDU"

Butik işleten bir kadın ise, "Her koşulda elhamdülillah diyoruz, ama işler kötü, sıkıntımız çok. Gençlerin umudu kayboldu. Çocuklarım büyük ideallerle başladı, şimdi mezun olacak, ‘okuduk da ne oldu’ diyor. Bu ülkeyi eğitimli insanlar kurtaracak" dedi.

"GEMİYE VERDİĞİ DESTEĞİ BİZE VERSE İYİ OLACAK"

Bir çiftçi de “Zirai ilaçlar yüzde 80-90 zam. 600 dönüm buğday çeltik ektim malım para etmiyor. 300 liraya aldığım ilaç 450 - 500 TL. Çiftçi bitti bitecek. Destek veriyor dönüme 16 lira gübre desteği. İlk seferde sürerken dönüme 2 litre mazot gidiyor. Artırdılar, ama mazot masrafımın dörtte biri değil. Gemiye verdiği desteği bize verse iyi olacak ama… Düzde durabilirsem iyi zarar etmesem diye bakıyorum" sözleriyle sorunlarını dile getirdi.

"KAPIYI AÇINCA MASRAF BİN LİRA"

Kuruyemiş dükkanı ve kafe işleten bir esnaf da "Kapıyı açınca masraf bin lira. 20 kişiyi işsiz bıraktım. Hazırı yedim, dayanacak gücüm kalmadı, ‘kapıyı kapatın’ dedim. İşler iyi derken, eskinin kötüsü... Yönetemiyorlar. Herkes biliyor da yutkunuyoruz" dedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.