EMİNÖNÜ–CİBALİ ARASINDA ÜCRETSİZ RİNG SEFERİ BAŞLADI

EMİNÖNÜ–CİBALİ ARASINDA ÜCRETSİZ RİNG SEFERİ BAŞLADI

İBB, ocak ayında hizmete açılan ve yolculuk talebi gün geçtikçe artan Alibeyköy–Cibali Tramvayı’nı Eminönü’ne bağlayacak ücretsiz otobüs seferlerini başlattı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), ocak ayında hizmete açılan ve yolculuk talebi gün geçtikçe artan Alibeyköy–Cibali Tramvayı’nı Eminönü’ne bağlayacak ücretsiz otobüs seferlerini başlattı.

İBB, Eminönü – Alibeyköy Tramvayı’nın ilk etabı olan Alibeyköy – Cibali Hattı’nı 1 Ocak 2021 tarihinde hizmete açmıştı. Haliç’te panoromik seyahat imkanı sunan ve Mecidiyeköy – Mahmutbey Metrosu ile entegre olan tramvaya talep gün geçtikçe artıyor. Bugüne kadar 400 bin yolcu taşınan hatta, yoğun günlerde yolculuk sayısı 10 bini aşıyor. Vatandaşların artan yolculuk taleplerini dikkate alan İBB, 25 Martta konuyu UKOME’ye götürerek, tramvay hattıyla entegre çalışacak ücretsiz İETT seferleri düzenlenmesini teklif etti. Oy birliğiyle alınan kararın ardından ücretsiz ring seferleri bugün başladı.

Bu kapsamda, tramvay hattının ilk durağı olan Cibali ile Eminönü arasında 15 dakikada bir seferler düzenleniyor. 2,5 kilometrelik Unkapanı Kadir Has Üniversitesi- Haliç Metro- Eminönü Kantarcılar güzergahında 2 araç aynı anda karşılıklı olarak seferlerine başlıyor. Sabah saat 06.00 ile 21.30 arasında yapılacak EC1 kodlu hatta, günde 125 sefer düzenlenmesi hedefleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.