CHP'Lİ GÜRER: "107 BİN KİŞİ ELEKTRİK, 51 BİN 500 KİŞİ DE DOĞALGAZ FATURASINI ÖDEYEMEMİŞ"

CHP'Lİ GÜRER: "107 BİN KİŞİ ELEKTRİK, 51 BİN 500 KİŞİ DE DOĞALGAZ FATURASINI ÖDEYEMEMİŞ"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in, ödenemeyen elektrik ve doğalgaz faturalarıyla ilgili soru önergesini yanıtladı. Dönmez, 2020 yılının...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in, ödenemeyen elektrik ve doğalgaz faturalarıyla ilgili soru önergesini yanıtladı. Dönmez, 2020 yılının ilk 9 ayında borçlarınıödeyemediği için 107 bin elektrik abonesinin 51 bin 500 de doğalgaz abonesinin aboneliklerinin iptal edildiğini bildirdi. Bakan Dönmez aynı süre içinde 100 milyon TL elektrik, 400 milyon TL de doğalgaz olmak üzere 500 milyon TL'lik ödenmemiş fatura olduğunu açıkladı. 

CHP Niğde Milletvekili Gürer’in yönelttiği soru önergesini yanıtlayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, Türkiye’de 2020 yılı, Eylül sonu itibariyle üretilen 269 milyon 203 bin 49 elektrik faturasından sözleşmesine göre yükümlülüklerini yerine getirmeyen muhtelif elektrik abone gruplarının yüzde 0.04’ünün (107 bin elektrik abonesi), 128 milyon 809 bin 427 doğal gaz faturasından, sözleşmesine göre yükümlülüklerini yerine getirmeyen muhtelif doğal gaz abone gruplarının yüzde 0.04’ünün (51 bin 500 doğalgaz abonesi) aboneliklerinin feshedildiğini açıkladı.

VATANDAŞIN ÖDEYEMEDİĞİ DOĞALGAZ VE ELEKTRİK BORCU 500 MİLYON TL

Bakan Dönmez ayrıca “2020 yılı ilk 9 ayına ait mesken elektrik abone grubunun toplam tahakkuk eden fatura tutarının yüzde 0,32’sine (100.683.854 TL), mesken doğal gaz abone grubunun toplam tahakkuk eden fatura tutarının yüzde 1,84’üne (399.008.216 TL) karşılık gelen ödenmemiş borcu bulunmaktadır” dedi.

Bakanın yanıtını değerlendiren CHP milletvekili Gürer ise ekonomik krizlerin yanı sıra, Covid 19 salgının ciddi mağduriyet yaşattığını belirterek, alım gücü düşen yüzbinlerce vatandaşın elektrik ve doğalgaz faturalarınıödeyemez duruma geldiğine dikkat çekti.

"ELEKTRİK ABONELERİNİN 107 BİNİ, DOĞALGAZ ABONELERİNİN 51 BİNİ FATURALARIIN ÖDEYEMEMİŞ"

Gürer, “Bakan Dönmez’in verdiği bilgiye göre elektrik ve doğalgaz abonelerinin yüzde 0.04’ünün abonelikleri iptal edilmiş. Bu da elektrik abonelerinin 107 bini, doğalgaz abonelerinin de 51 bininin faturalarınıödemediğini gösteriyor” dedi.

Gürer, verilen rakamların sadece meskenlere ait elektrik ve doğalgaz abone borçları olduğuna da dikkat çekerek, iş yerleriyle ilgili verilerin de eklenmesiyle ödenemeyen fatura miktarının çok daha büyük boyutlara ulaşabileceğine vurguladı. Esnaf ve çiftçinin elektrik borçlarından mustarip olduğunu da ifade eden Gürer, elektrik ve doğalgazdan mahrum kalan vatandaşın ekonomik anlamda ne kadar büyük mağduriyet yaşadığı gerçeğinin de görülmesi gerektiğini belirtti.

Gürer, en azından pandemi sürecinde elektrik ve doğalgaz kesintilerinin yapılmaması ve kesilen doğal gaz ile elektriklerin açılması için iktidarın yöntem geliştirmesi gerektiğini de kaydetti.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.