CHP’Lİ GÖKÇEL: “KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ UZATILMALIDIR”

CHP’Lİ GÖKÇEL: “KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ UZATILMALIDIR”

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel işten çıkarma yasağının 17 Mayıs 2021 tarihine kadar uzatılmasının ardından kısa çalışma ödeneğinin de uzatılması gerektiğini belirterek, "İşten...

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel işten çıkarma yasağının 17 Mayıs 2021 tarihine kadar uzatılmasının ardından kısa çalışma ödeneğinin de uzatılması gerektiğini belirterek, "İşten çıkarma yasağı 17 Mayıs tarihine kadar uzatılmıştı. Kısa çalışma ödeneğinin süresi ise uzatılmayarak 31 Mart'ta sona erdiriliyor. Pandemide emekçilerimizin işten çıkarılmasıönlenmelidir" dedi.

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, yaptığı yazılı açıklamayla kısa çalışma ödeneği uygulamasının devam etmesi gerektiğini belirtti. Gökçel, pandemi sürecinde hem işverenlerin hem çalışanların çok zor şartlara mahkum bırakıldığını hatırlattı. Kısa çalışma ödeneğinin uzatılmamasının işsizliğin artmasına neden olacağına değinen Gökçel, “İşten çıkarma yasağı 17 Mayıs tarihine kadar uzatılmıştı. Kısa çalışma ödeneğinin süresi ise uzatılmayarak 31 Mart'ta sona erdiriliyor. Pandemide emekçilerimizin işten çıkarılmasıönlenmelidir ancak bunun maliyeti aylardır iş yapamayan işverene yüklenemez. Kısa çalışma ödeneği uygulamasının süresi uzatılmalıdır” dedi.

“KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ UZATILMAZSA İŞTEN ÇIKARTMALAR KİTLESEL ŞEKİLDE ARTACAK”

Pandemi sürecinde gelir kaybına karşı uygulanan desteklerden en önemlisinin kısa çalışma ödeneği olduğunu vurgulayan CHP’li Gökçel, “Kısa çalışma ödeneğinden 1 milyonun üzerinde emekçimiz yararlanıyor” dedi.

Gökçel, kısa çalışma ödeneğinin devam etmemesinin ya çalışanları günde 47 liraya mahkum bırakacağını ya da kod29’la işten çıkarmaları artıracağının altınıçizerek şunları dile getirdi:

“Kod29 çalışanların kabusu olmuş durumda. Adeta onur kırıcı bir şekilde haksız yere işten çıkarmalar oluyor. Bu durumun artamamasındaki en önemli etken kısa çalışma ödeneğidir. Ancak işten çıkarma yasağının 17 Mayıs’a kadar uzatılıp kısa çalışma ödeneğinin uzatılmaması 1 yıldır gelir elde edemeyen işverenler için büyük bir soruna dönüşüyor. Kısa çalışma ödeneği uzatılmazsa işten çıkartmalar kitlesel şekilde artacak. Ne yazık ki işverenler kod29 ile çalışanlarının işine son veriyor. Bununla ilgili sorduğumuz sorulara da bir cevap alabilmiş değiliz. İktidarın pandemideki başarısızlığının faturası ne işverene ne de emekçilerimize yüklenemez.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.