CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ÖZTUNÇ, KADERLERİNE TERK EDİLEN YURTLARI HATIRLATTI!

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ÖZTUNÇ, KADERLERİNE TERK EDİLEN YURTLARI HATIRLATTI!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a vakıf ve derneklere verilen maddi destekleri hatırlatarak, özel öğrenci yurtlarına pandemi desteğinin açıklanmamasının...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a vakıf ve derneklere verilen maddi destekleri hatırlatarak, özel öğrenci yurtlarına pandemi desteğinin açıklanmamasının sebebini sordu.

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, özel öğrenci yurtlarının kiralarıödeyemediği için mülk sahiplerinin haciz işlemleri başlattığını belirterek konuyu TBMM gündemine taşıdı. Vakıf-dernek yurtlarına verilen desteklerin devam ettiğini, bu yardımların şahıs yurtlarına da yapılması gerektiğini ifade eden Öztunç, uzaktan öğretim süreciyle beraber özel yurtlar, üniversite kampüsleri çevresinde hizmet veren kafe, restoran, yemekhane ve kantin işletmeleri, kırtasiye, çamaşır yıkama fabrikalarının ekonomik zorluk çektiğini vurguladı.

“HANGİ VAKIF-DERNEK YURTLARINA DESTEK VERİLDİ? ŞAHISLARA AİT YURTLARA NEDEN DESTEK PAKETİ AÇIKLANMADI?”

Yurtların içine düştüğü dar boğazı gündemine alan Öztunç, verdiği önerge ile Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a şu soruları yöneltti:

“Özel yurtların sorunlarının çözümüne ilişkin hangi tedbirler alınmış, bu süreçte ne tür destekler verilmiştir? Vakıf-dernek yurtlarına öğrenci başına verilen maddi destek devam etmekte midir? Hangi vakıf, derneklere ait yurtlara ne kadar destek verilmiştir? Pandemi sürecinde kapalı kalan şahıslara ait yurtlara yönelik destek paketi açıklanmamasının nedenleri nelerdir?”

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.