Gülizar Biçer Karaca: AKP Döneminde Sosyal Adalet Öldü, Yaşasın Rant!

Gülizar Biçer Karaca: AKP Döneminde Sosyal Adalet Öldü, Yaşasın Rant!

GÜLİZAR BİÇER KARACA’DAN OSMAN ZOLAN’A “SATMA DEVRET” ÖNERİSİ!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca; geride bıraktığımız günlerde Denizli’de sosyal konut satış yetkisiyle eleştirilerin odağına oturtulan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a seslendi: Düşündük ki madem bu kadar halktan yanasınız, madem bu kadar dar gelirli vatandaşlarımızı düşünerek “sosyal devlet”çilik oynamaya kalkışıyorsunuz. Rantı değil halkı seçin de görelim.” dedi.

2 MİLYON METREKARELİK ARAZİ TAPUSUNDAKİ ŞERH: SOSYAL KONUT ALANI!

Sosyal Demokrat Belediye Başkanı Ali Marım’ın Denizli Belediye başkanlığı dönemindeki “Umut” 1-2-3 adıyla başlatılan sosyal konut projesi hakkında konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca; 2 milyon metrekarelik devasa alanın Milli Emlak’tan dar gelirli vatandaşlar için düşük ödemelerle ev sahibi olmaları için satın alındığını, bu devasa arazinin ucuz konut amacıyla kullanılması yönünde tapuda şerh düşüldüğünü belirtti. AKP’li Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın satış yetkisi alarak bu alanı ranta kurban etmesinin karşısında olduklarını belirten Gülizar Biçer Karaca: “Peki sonra ne oldu? Deprem bölgesi Denizli’de 5 kat imarlı bu alanı, 15 kata dek artırdı ve 5 adaya bölerek 2 milyon metrekarelik alanı satışa çıkarma yetkisi aldı. Başkan Osman Zolan satış için yetki aldı.”

UMUT”LARI “RANT”A KURBAN EDEN BAŞKAN

Sosyal konut şerhiyle alınmış olan bu arazinin tahsis amacı ve tapudaki şerhe uygun olarak kullanılması gerektiğinden hareketle arazi için çağrı yaptım: Madem AKP Genel Başkanı yüzyılın projesi diye sosyal konut projesi açıklıyor. Siz de Denizli’de kamudan satın alınan bu yeri TOKİ’ye devredin ki yoksul, dar gelirli vatandaşlarımız ev sahibi olsun. Soru açık ve net: Zolan, rantı mı tercih edecek? O rantı bir yana bırakıp vatandaşın ev sahibi olmasının mı önünü açacak? Erdoğan bu sosyal konut projesini açıkladığında beklerdim ki Osman Zolan tahsis ediyorum desin. Başkan Zolan ne yazık ki “Umut”ları Ranta kurban etti.

SEÇİMLERE FİNANSMAN YARATMAK MI HEMŞEHRİMİZİN KONUT HAKKI MI KIYMETLİ?

Eksik kalmayın, Sayın Osman Zolan siz de “sosyal “belediye”cilikten mahrum kalmayın; ne dersiniz geçtiğimiz aylarda 15 kat gibi oldukça yüksek yoğunluk artışı yaparak ardından satış yetkisi aldığınız sosyal konut alanını satmaktan vazgeçip, bu projeye devredin. Bir adım atsanız, hemşehrilerimiz de kiradan kurtulup, ev sahibi olsalar ne iyi olur değil mi? Yoksa siz Denizlili hemşehrimizin huzuru, refahını; belediyeyi borç batağından çıkarmak, seçimlere finansman yaratmak amacından daha kıymetli bir hedef olarak görmüyor musunuz?

MİLLETİN HAKKI OLAN ARAZİYİ “SATIŞA ÇIKARMA”

Mimarlar Odası Denizli Şubesi’nin açtığı yürütmeyi durdurma talebinin göz önünde bulundurulmasını isteyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca; “CHP’li Belediye Başkanı Ali Marım zamanında toplu konut yapmak üzere Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı ve bedeli o dönem projeye dahil olan vatandaşlarca ödenen ve bağışlarla sağlanan arazinin satışa çıkarılmaması için Denizli kamuoyu ve meslek odaları da tepkili… Barınma hakkı en temel insan haklarından biridir. Bu arazinin de bu haktan mahrum ihtiyaç sahibi vatandaşlar için gecekondu dönüşüm yönetmeliğine uygun kullanılması gerekirken milletin malını millete vermeme yetkisini nereden alıyorsunuz? Kamu yararını tamamen unuttunuz anlıyoruz ama Denizli’nin hakkını gasp eden başkan olmak istemiyorsanız tepkileri dikkate almanızı öneriyoruz.” dedi.


Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.