Güçlü Kadın Güçlü Adana

Güçlü Kadın Güçlü Adana

Büyükşehir; kadınınekonomik dünyada daha fazla yer alması, kadın-erkek eşitliğinin sağlanması vekadına yönelik şiddete karşı verilen eğitime destek sağladı.

AdanaBüyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, TMMOB MakineMühendisleri Odası iş birliği ile mesleklerde toplumsal cinsiyet eşitliğinisağlamak ve sanayide kadın istihdamını artırmak için "Güçlü Kadın GüçlüAdana" Projesi kapsamında İSG, Kalite Kontrol, Toplumsal Cinsiyet Eşitliğive Kadına Yönelik Şiddet eğitimi düzenlendi. 

Sanayide Kadınistihdamını artırmak amaçı ile “Güçlü Kadın, Güçlü Adana” mottosu ile Kadınların üretkenliğini aktarabilmesi için, eğitimden istihdama hertürlü desteği verilmesi amaçlanmıştır. Sanayideki vasıflı eleman ihtiyaçlarınıgöz önüne alarak mesleği olmayan, işsiz veya iş bulamadığı için mesleğiniyapamayan kadınlar için Adana Büyükşehir Belediyesi ve Makine MühendisleriOdası Adana Şubesi İşbirliği ile ‘‘Ücretsiz Sertifikalı Eğitim Programları’’ düzenlenmiştir. Bu kapsamda;

 

75.Yıl Sanat Galerisi’nde İş Sağlığı ve Güvenliği Temel Eğitimi MakineMühendisleri Odası Adana Şubesi Eğitim Birim Sorumlusu Makine Mühendisi ArzuÖzdal İdem  tarafından verildi. Temel işsağlığı ve güvenliği eğitiminde, yürürlükte olan kanun ve yönetmelikler,Devlet, işveren ve işçinin sorumlulukları anlatıldı. Güvenlik kültürü nasıloluşturulur,  iş kazalarının nedenleri,sonuçları ve yaşanan örnekler üzerinden bilgilendirme yapıldı.

75. Yıl SanatGalerisi’nde Makine Mühendisleri Odası Adana Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi MakineMühendisi Selda Şengül tarafından Kalite Kontrol Temel Eğitimi verildi.Eğitimde Kalite kontrol yöntemleri, ürün ve ürüne özgü kontrol parametreleriüzerinde durulmuştur. Uygun ürün ve uygun olmayan ürünlerin ayrıştırılmasısafhasında %100 kontrol yapılacak olan süreçte müşteri odaklı yaklaşımla  kalite kavramının nasıl hayata geçirileceğiniürünler üzerinde kontroller yaptırılarak uygulama örneklerlezenginleştirilmiştir. Böylece istihdam yaratılacak olan kadınlar içinoryantasyon sürecinin daha etkin ve verimli geçmesi sağlanmış olacaktır.

AdanaBüyükşehir Belediyesi Sosyologu Elif Uras tarafından toplumsal CinsiyetEşitliği ve Kadına Yönelik Şiddet Eğitimi verildi. Eğitim kapsamında; toplumsal cinsiyet, toplumsal cinsiyetrolleri, toplumsal cinsiyete dayalı şiddet, kadına yönelik şiddet, şiddetintürleri, şiddetin etkileri ve başvuru mekanizmalarıbilgilendirme yapılmıştır. Düzenlenen eğitimler sonunda Adana BüyükşehirBelediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Ayten Dolançay, Sayın TMMOBMakina Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Ümit Galip Uncu konuşmalarınıyaparak eğitime katılanlara sertifikalarını taktim etmiştir.

Projekapsamında düzenlenen eğitimler sonunda firmaların insan kaynakları temsilcileriile kadınları buluşturarak hem işe alımlarına katkı sağlamak, hem kadınlarınıngüçlenmesi için toplumsal cinsiyet eşitliği ilkesi ile kadınların iş yaşamınınher alanında olabileceğini ve iş yaşamında kadınları desteklemek hemde mesleklerde toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamayı amaçlanmaktadır.

 

 

rq8ldh09kpzxoafliqjr3xcw.jpg

woxyuo7crbutfvhacm1dr4gv.jpg

smxz9wg5n7louzrmguq3yfni.jpg

lur7hxo2mniz83pafvw1wgk6.jpg

evyzm4tfdhp0tbhgydkjk8u1.jpg

txrkugIqst8cqbaxla7y9znd.jpg

1dgnxtneacvwcxhbeof3yojk.jpg

hyirn7btIc3jgtafgv0pwlee.jpg

z5kqltbweqvfnytpaowine0m.jpg

7cdvrztjqtrvosqhl9ufymIb.jpg

fwyovesjalu4t65nqfimrmr1.jpg

umirejk46t79nvvhts0dc2od.jpg

goqu8qe35ga0vthh4lspcxk2.jpg

mpnmig0ljhhb3ae8b5fxevkg.jpg

b4erdpIyoek1ubnwcl9aocvj.jpg

tnbbjhxvdrpgygxzoc1flc7h.jpg

5I4xmvrkhfkqdge9verzgbmz.jpg

qenvochmpmgyjuo6d0gca5sa.jpg

exrf5uzh26m4bdpnp7jod9eg.jpg

0bl5tnarovedmwbi8cupp29w.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.