GÜBRETAŞ, YÖNETİCİLERİNE GEÇEN YIL 4 MİLYON 175 BİN LİRALIK FAYDA SAĞLAMIŞ

GÜBRETAŞ, YÖNETİCİLERİNE GEÇEN YIL 4 MİLYON 175 BİN LİRALIK FAYDA SAĞLAMIŞ

Çiftçiye gübre satışı yapan ve “ülke tarımındaki kalite ve verimliliği arttırmayı” amaçlayan Gübre Fabrikaları Türk A.Ş.’nin (GÜBRETAŞ), olağan...

TAMER ARDA ERŞİN - DİLAN KUTLU

Çiftçiye gübre satışı yapan ve “ülke tarımındaki kalite ve verimliliği arttırmayı” amaçlayan Gübre Fabrikaları Türk A.Ş.’nin (GÜBRETAŞ), olağan genel kurulunu İstanbul’daki 5 yıldızlı otelde yaptığı ortaya çıktı. Genel kurulda, aynı zamanda Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü olan GÜBRETAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Poyraz’a aylık 12 bin, yönetim kurulu üyelerine de aylık 10’ar bin lira huzur hakkıödenmesi ve bu ücretin vergisinin şirket tarafından karşılanması kararlaştırıldı. GÜBRATAŞ’ın, yönetim kurulu üyeleri, genel müdür ve genel müdür yardımcılarına geçen yıl sağladığı faydaların 4 milyon 175 bin 161 lira olduğu belirtildi.

Türkiye’de çiftçinin girdi maliyetleri arasında fahiş fiyatlarda zamlanan gübre yer alıyor. Edinilen bilgiye göre; 14 ay önce tonu 4 bin 500 lira olan üre gübresi 6 Ekim 2021’de 6 bin 650 liraya, bin lira olan CAN gübresi 4 bin 50 liraya, 2 bin 250 lira olan DAP gübresi 7 bin 150 liraya çıktı.

Çiftçi gübre maliyetleri altından ezilirken çiftçiye ucuza gübre vermesi gereken ve “ülke tarımındaki kalite ve verimliliği arttırmayı” amaçlayan Tarım ve Kredi Kooperatifleri’nin işletmesi GÜBRETAŞ’ın, genel kurulunu 5 yıldızlı bir otelde yapması dikkat çekti. Şirketin tutanaklarına göre; genel kurul toplantısı, Wyndham Grand İstanbul Kalamış Marina Hotel’de 8 Nisan 2021 tarihinde yapıldı.

62 bin 500 liralık maaşıyla gündeme gelen Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, genel kurula GÜBRETAŞ Yönetim Kurulu Başkanı sıfatıyla katıldı. Poyraz’ın yanı sıra yönetim kurulu üyeleri Ahmet Bağcı, Mehmet Tunçak, Selahattin Külcü, İbrahim Yumaklı, Mehmet Okan Ateş, Murat Yaşa, Vahit Kirişçi, Mehmet Bulut ve bağımsız denetçi Jale Akkaş da genel kurulda hazır bulundu.

HUZUR HAKKI 12 BİN LİRA, VERGİSİ DE YOK

Genel kurulda, şirketin 2020 yılında 262 milyon 56 bin 82 lira kar ettiği belirtildi. Şirket yöneticilerinin 2021 yılında alacağıücretler de toplantıda belirlendi. 2021 ve 2022 yıllarında Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Poyraz’a aylık 12 bin, yönetim kurulu üyelerine de aylık 10’ar bin lira huzur hakkı verilmesi kararlaştırıldı. Genel kurulda, “yönetim kurulu başkan ve üyelerinin huzur hakkıücretlerinden vergi beyannamesinde ödenecek vergi çıkması durumunda bu verginin şirketin ödemesi” oy çokluğu ile karara bağlandı.

1 YILDA 4 MİLYONLUK FAYDA

Ayrıca genel kurul tutanağında; şirketin, yönetim kurulu üyeleri, genel müdür ve genel müdür yardımcılarına geçen yıl sağladığı faydaların 4 milyon 175 bin 161 lira olduğu belirtildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.