Gökçe Gökçen Kürsüden Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e Atatürk’ün Sözünü Hatırlattı

Gökçe Gökçen Kürsüden Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e Atatürk’ün Sözünü Hatırlattı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi ile 2022 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi görüşmeleri esnasında yaptığı konuşmasında Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e cevap verdi.

Tekin, 17 Aralık’ta Genel Kurul’da yaptığı konuşmasında “Sizin 'tarikat, cemaat' dediğiniz, bizim 'STK' dediğimiz yapılarla toplasanız 10 tane protokolümüz vardır. Onlarla protokol yapmaya da devam edeceğiz" demişti.

CHP İzmir Milletvekili Gökçe Gökçen, Tekin’e Atatürk’ün “Türkiye Cumhuriyeti, şeyhler, dervişler, müritler, mensuplar memleketi olamaz. En doğru ve en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır. Medeniyetin emrettiğini ve talep ettiğini yapmak, insan olmak için kâfidir.” sözüyle cevap verdi.

Gökçen konuşmasında şunları söyledi:

“Milli Eğitim Bakanı, tam da bu kürsüden tarikat ve cemaatleri sivil toplum örgütü olarak ilan etti, onlarla protokol yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Ben işte o “sözde” sivil toplum örgütlerinden birini size hatırlatacağım.

Hiranur Vakfı’nda 6 yaşında zorla evlendirilen, yıllarca istismara uğrayan bir kız çocuğu. Yaşı 2012 yılında hastanede büyütülüyor. Bunun üzerine takipsizlik kararı veriliyor. Bu kız çocuğu büyüyor ve yıllar sonra karşısında koskoca bir güçle, bir cemaatle mücadele ediyor.

Milli Eğitim Bakanı, sanki bu kız çocuğu herkesin gözü önünde yıllarca köleleştirilmemiş gibi, 15 Temmuz’da bir sözde Hocaefendinin cemaati tarafından tam da bu meclis bombalanmamış gibi, tarikat ve cemaatleri savunuyor.

Hatırlatıyoruz:

“Türkiye Cumhuriyeti, şeyhler, dervişler, müritler, mensuplar memleketi olamaz. En doğru ve en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır. Medeniyetin emrettiğini ve talep ettiğini yapmak, insan olmak için kâfidir.”


Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.