Gökçe Gökçen: “Barış Ancak Herkesin Düşüncesini Özgürce İfade Edebildiği, Gazetecilerin Özgürce Haber Yapabildiği ve Halkın Yöneticileri Denetleyebildiği Bir Ortamda Mümkün Olabilir”

Gökçe Gökçen: “Barış Ancak Herkesin Düşüncesini Özgürce İfade Edebildiği, Gazetecilerin Özgürce Haber Yapabildiği ve Halkın Yöneticileri Denetleyebildiği Bir Ortamda Mümkün Olabilir”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Gökçe Gökçen, hakkında iddianame hazırlanmadan 101 gündür cezaevinde olan gazeteci Furkan Karabay hakkında yazılı açıklama yaptı:

“Son dönemin yaygın bir uygulaması, iddianamesiz tutukluluk. Bu ne demek? Kaçma şüphesi olmayan, yalnızca haber yapan ve düşüncelerini dile getiren kişileri en başta suçlu ilan eden ve cezalandırmak isteyen bir anlayış var. Ancak hedef alınan kişi yasalara göre suç işlemediyse, tutukluluğun kendisi cezaya dönüştürülüyor.

101 gündür cezaevinde tutulan Furkan Karabay tutukluluğu cezaya dönüştürülen bir gazeteci. Mesleki faaliyetleri sebebiyle tutuklandı, ancak iddianamesi aylardır hazırlanmıyor. Çünkü biliniyor ki ortada bir suç yok, suç olmayınca iddianame geciktiriliyor ki daha fazla hapiste tutulsun.

Furkan Karabay ve tüm gazetecilerin serbest olmadığı bir ortamda ne toplumsal barıştan, ne de çözümden bahsedilebilir. Barış ancak herkesin düşüncesini özgürce ifade edebildiği, gazetecilerin özgürce haber yapabildiği ve halkın yöneticileri denetleyebildiği bir ortamda mümkün olabilir. Furkan Karabay ve tüm gazeteciler derhal serbest bırakılmalıdır.”


Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.