GENEL İŞ SENDİKASI’NDAN GÖZALTI TEPKİSİ: “YOLSUZLUKLA İLİŞKİLENDİRİLEBİLECEK GÖREVLERDE DEĞİLLER”

GENEL İŞ SENDİKASI’NDAN GÖZALTI TEPKİSİ: “YOLSUZLUKLA İLİŞKİLENDİRİLEBİLECEK GÖREVLERDE DEĞİLLER”

DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası İzmir 5 Nolu Şube yönetimi, Buca Belediyesi ihalelerinde yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla gözaltına alınanlarla ilgili...

DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası İzmir 5 Nolu Şube yönetimi, Buca Belediyesi ihalelerinde yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla gözaltına alınanlarla ilgili olarak; “Gözaltına alınanlar içinde 10 üyemiz Buca Belediyesi'nin Temizlik İşleri ve Destek Hizmetleri Müdürlüğü'nde görev yapmakta, yolsuzlukla ilişkilendirilebilecek görevlerde değillerdir” açıklaması yapıldı.

Buca Belediyesi ihalelerinde yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen 15 şüpheliden 12’si sabah saatlerinde gözaltına alındı. Şüpheliler sorgulanmak üzere emniyete götürülürken, DİSK/Genel-İş Sendikası İzmir 5 Nolu Şube’den yazılı bir açıklama yapıldı.

Sendika, gözaltına alınan şüphelilerden 10’unun sendika üyesi olduğunu bildirdi. Bu kişilerin yolsuzlukla ilişkilendirilebilecek bir konumda olmadığının vurgulandığı açıklama şöyle:

“Bugün sabah saatlerinde Buca Belediyesi’ne yönelik, ihalede yolsuzluk yapıldığı iddiası ile içerisinde yönetici ve üyelerimizin de bulunduğu 15 kişi hakkın da gözaltı kararı alınmıştır. Gözaltına alınanlar içinde 10 üyemiz Buca Belediyesinin Temizlik İsleri ve Destek Hizmetleri Müdürlüğünde görev yapmakta, yolsuzlukla ilişkilendirebilecek görevlerde değillerdir.

İnsanların suçları ispat edilinceye kadar, masumlardır. Yapılan bu operasyonun havuz medyasına servis edilmesin de anlaşılan o ki burada daha öncesinden soruşturma geçirmiş ve aklanmış olmalarına rağmen üyelerimizin toplum önünde küçük düşürme amacı güdülmektedir. Bu operasyon hükümet, emniyet ve havuz medyasının gündem değiştirme çabasıdır.

Yeri yurdu, çalıştığı işyeri belli, bir kamu kurumunda çalışan ve soruşturmaya yetkili makamların davetiyle her zaman bu davete uyabilecek bu kişileri sabahın çok erken saatlerinde eşleri, çocukları, komşuları ve mahalle sakinlerinin gözünde suçlu gösterecek bir biçimde operasyonla göz altına alınmasının hukuka uygun olmadığını ifade etmek isteriz.”

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.