Gençler, Zeydan Başkan’la Dertleşti

Gençler, Zeydan Başkan’la Dertleşti

“Dertlere dermanı birlikte arayalım.”

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar liseligençlerle bir araya geldi. Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’ndaki“Zeydan Başkan’la 1’E 1” toplantısına katılan çok sayıda genç Adana’nın veöğrencilerin sorunlarıyla ilgili görüşlerini dile getirme, Başkan ZeydanKaralar’a soru yöneltme olanağı buldu.

EĞİTİM POLİKİTALARI SÜREKLİ DEĞİŞTİRİLMEMELİ

Toplantının açılışında konuşan Adana Halkçı Liseliler İlBaşkanı Ece Torun, Türkiye’de hemen her iktidar döneminde değiştirilen eğitimsisteminin yapboz tahtasına döndüğünü, oysa gelişmiş ülkelerde uzun süreliyapılan eğitim planlarının, hangi hükümet göreve gelirse gelsin uygulanmayadevam edildiğini söyledi.

GENÇLER UMUDUMUZ, GELECEĞİMİZ…

Soru-cevap bölümüne geçmeden önce gençlere hitap eden BaşkanZeydan Karalar, ne zaman gençlerin karşısına çıksa umutlanıp heyecanlandığınısöyledi. Başkan Zeydan Karalar, “Cumhuriyetin kuruluşunda Mustafa Kemal Atatürkbaşöğretmenlik yaptı. Eğitimin ne kadar önemli olduğunu çok iyi biliyordu. Çokokuyan bir insandı ve bilgi birikimi inanılmaz yoğundu ama eğitimle ilgilikararlar alınırken Milli Eğitim Şurası toplandı. Bazı konularda devletpolitikaları hükümetlere göre yapılandırılamaz. Dış politika gibi, milli eğitimgibi hayati önem taşıyan konularda yeni politikalar geliştirilebilir,eklemeler, çağa uygun yenilikler yapılabilir ama kökten değişiklik yapılamaz.Yorumlayan, olaylar arasında sebep sonuç ilişkisi kuran insanı, dünya genelindekiotoriter iktidarlar istemez. Gençlerin sandığa gitme noktasında pek istekliolmadıklarını istatistikleri incelediğimizde görüyoruz. Gençlerin sandığagitmesi çok önemli. Gelecekte nasıl bir Türkiye olacağı konusunda gençlersandığa giderek karar vermeli” dedi.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ÜLKEYİ GENÇLERE EMANET ETTİ

Mustafa Kemal Atatürk’ün, kurduğu ülkeyi gençlere emanetettiğini, dünyada bunu yapan başka bir lider bulunmadığını kaydeden BaşkanZeydan Karalar, “Bu siz gençler için ağır ama önemli bir sorumluluk.Gençlerimizin mutlaka çok okuması, her konuda kendilerini geliştirmesi gerek.Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının Türkiye’yi ne denli zor şartlarda kurduğunuve onlara minnet borcumuz olduğunu hiçbir zaman unutmamalıyız” diye konuştu…

Başkan Zeydan Karalar’a çok sayıda soru yönelten gençler,sorunlarını, ihtiyaçlarını ve fikirlerini aktarma imkanı buldu.

aynstx1lerwIjvymhlfvw4ms.jpg

5nemahdeg1ctvrjxIpokouta.jpg

icbcwIl0zpprqzvdervyxten.jpg

Ijydm7ajpxdxrn4icqousew5.jpg

7jnrufuk2dt6y3w0hlobso1t.jpg

h8f9q2kcsox6usf47y0xmnz5.jpg

nytb1879vzfgaewrqkrn0a5u.jpg

fetsgyrmkjzvoizcfhpm4ysl.jpg

g5w9Iizpcot3svr26v7hxexb.jpg

bxto8douapjmlz3un4w2k7v9.jpg

1r8helhu7lnjptydmekiabmo.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.