GELECEK PARTİLİÖZDAĞ’DAN İYİ PARTİ HEYETİNE: “KIBRIS’TA SİZE YAPILAN SAYGISIZLIĞI KABUL ETMİYORUZ”

GELECEK PARTİLİÖZDAĞ’DAN İYİ PARTİ HEYETİNE: “KIBRIS’TA SİZE YAPILAN SAYGISIZLIĞI KABUL ETMİYORUZ”

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, İYİ Parti ile çevrimiçi bayramlaşma programında; Kıbrıs Barış Harekatı’nın 47. yıl dönümü törenlerinde İYİ Parti heyetine...

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, İYİ Parti ile çevrimiçi bayramlaşma programında; Kıbrıs Barış Harekatı’nın 47. yıl dönümü törenlerinde İYİ Parti heyetine protokolde en arka sırada yer ayrılmasını eleştirdi. Özdağ, “Kıbrıs’ta size yapılan saygısızlığı kabul etmiyoruz. Henüz hala devlet nedir öğrenememişler. Hala kendilerini devletin sahibi zannediyorlar” dedi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Berna Sukas, Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar ve Genel İdare Kurulu üyesi Kadriye Ünler’in yer aldığıİYİ Parti heyeti; AKP, CHP, Gelecek Partisi ve Saadet Partisi ile heyeti ile çevrimiçi olarak düzenlenen programda bayramlaştı.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, görüşmede; Kıbrıs Barış Harekatı’nın 47. yıl dönümü törenlerinde İYİ Parti heyetine protokolde en arka sırada yer ayrılmasını eleştirdi. Özdağ, şunları söyledi:

“Kıbrıs’a davet edildiniz. Kıbrıs’ta size yapılan saygısızlığı kabul etmiyoruz. Eğer siz onlara yeşil ışık yakmış olsaydınız, ‘size selam çakıyoruz, tabi tabi sizinle beraber olacağız’ deseydiniz, sizi en ön sırada oturturlardı. Bu da onların demokrasi anlayışının bir tezahürü. Kendileri ile beraber olanlar olursa, onlara ‘eyvallah’ diyorlar. Ama usulen çağrılıyorsunuz ve orada da ciddi bir saygısızlık yapıldı. Henüz hala devlet nedir öğrenememişler. Hala kendilerini devletin sahibi zannediyorlar. Size yapılan saygısızlığı kabul etmiyoruz. Onların bir ayıbı olarak tarihe not edildiğini herkesin bilmesini istiyorum.”

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Sukas ise şunları söyledi:

“Biz her zaman, İYİ Parti olarak; devleti ve devleti yönetenleri birbirinden ayırt ederek tanımlarız. Her zaman güçlü bir Türk devletinin yanında olmaya devam edeceğiz. Protokol kuralları tanımlanmış ve belirlidir. Bunlara uygun hareket edilen yerlerde bunlara uygun davranışlar sergilemek, parti olarak her zaman prensiplerimizin başındadır. Kıymetli başkanlarım, gereğini yapmışlardır zaten.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.