GELECEK PARTİLİ BAŞÇI, ANKARA’DAKİ MEVSİMLİK TARIM İŞÇİLERİNİ ZİYARET ETTİ: ÇADIRLARDA SU VE ELEKTRİK YOK”

GELECEK PARTİLİ BAŞÇI, ANKARA’DAKİ MEVSİMLİK TARIM İŞÇİLERİNİ ZİYARET ETTİ: ÇADIRLARDA SU VE ELEKTRİK YOK”

Gelecek Partisi Sosyal Politikalar Başkanı Abdullah Başçı, Ankara'nın Polatlı ilçesindeki mevsimlik tarım işçilerini ziyaret etti. İşçilerin sorunlarını dinleyen Başçı, "Sizlerin bu...

Gelecek Partisi Sosyal Politikalar Başkanı Abdullah Başçı, Ankara'nın Polatlı ilçesindeki mevsimlik tarım işçilerini ziyaret etti. İşçilerin sorunlarını dinleyen Başçı, "Sizlerin bu sıkıntısını gidermek için; ne yapılması gerekiyorsa, nasıl adım atılması gerekiyorsa onu yapmaya çalışacağız" dedi. Sosyal Politikalar Başkan YardımcısıŞükrü Kırboğa ise “600 çadıra yakın 1500 kişinin yaşadığıçadırlarda su ve elektrik yok, çok zor şartlarda yaşamaktadırlar” dedi.

Gelecek Partisi Sosyal Politikalar Başkanı Başçı ve Gelecek Partisi Genel Başkan Danışmanı ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Başkan YardımcısıŞükrü Kırboğa; Ankara'da mevsimlik tarım işlerinin sorunlarını dinledi.

BAŞÇI: "ELİMİZDEN GELDİĞİ KADAR MÜCADELE VERECEĞİZ"

İşçilerin yaşadıkları sorunların çözümü için mücadele edeceklerini belirten Başçı; şunları söyledi:

"Sizin derdinizi dinlemeye geldik. Gerekli mercilere elimizden geldiği kadar mücadele vereceğiz, uğraşacağız. Sizlerin bu sıkıntısını gidermek için; ne yapılması gerekiyorsa, nasıl adım atılması gerekiyorsa onu yapmaya çalışacağız." 

KIRBOĞA: "İNSANLIĞIMIZDAN UTANDIK"

Mevsimlik tarım işçilerinin çok zor koşullarda mücadele verdiklerinin altınıçizen Kırboğa ise şöyle konuştu:  

“600 çadıra yakın 1500 kişinin yaşadığıçadırlarda su ve elektrik yok, çok zor şartlarda yaşamaktadırlar. Milyar dolarların havalarda uçuştuğu, birilerinin zenginleştikçe birilerinin ise dibe vurduğu adaletsiz bir dönemi yaşarken; ziyaret ettiğimiz mevsimlik işçilerin yaşam şartlarını gördüğümüzde insanlığımızdan utandık. En temel ihtiyaçlardan dahi mahrum bırakılan bu insanlar ülke ekonomisinin görünmez kahramanlarıdır. Buradan yetkililere sesleniyorum, bu insanları en azından elektrikten, sudan mahrum bırakmayın. İkinci gün Aksaray şerefli Koçhisar bölgesindeki Urfa’dan giden mevsimlik işçi çadırlarını ziyaret ettik. Konteyner yerleşim alanı var; ama mevsimlik işçilere kullandırılmıyor; su, elektrikten mahrumlar.

"SORUNLARIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

"Şereflikoçhisar ve Polatlı belediye ve kurum amirlerine sesleniyorum: bu insanlar emekçi. İl sınırlarınız içinde sizlere emek veriyorlar. Yerel yetkililer, TEDAŞ ve belediyeye emir verilirse hemen suya, elektriğe kavuşabilecekler. Biz Gelecek Partisi olarak bu konuların takipçisi olacağız.”

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.