"Gazze Dayanışma Çadırı" kuruldu

Bahçelievler Belediyesi tarafından pek çok sivil toplum kuruluşunun da yer aldığı "Gazze Dayanışma Çadırı" kuruldu. Yenibosna’da kurulan çadırdaki kermes ve stantların gelirinin tamamı İsrail'in saldırdığı Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine gönderilecek.  

Bahçelievler Belediyesi, İsrail'in saldırıları sonucu zor günler geçiren Filistin halkına destek amaçlı "Gazze Dayanışma Çadırı" açtı. Yenibosna'da kurulan ve 1 ay açık kalacak serginin stantlarında Türk Kızılay, Yeşilay, TÜGVA, İHH, Deniz Feneri ve birçok sivil toplum kuruluşu da yer aldı.

Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır'ın ev sahipliğinde düzenlenen programa İlçe Kaymakamı Mehmet Boztepe, İlçe Emniyet Müdürü Serkan Gömce ve AK Parti Bahçelievler İlçe Başkanı Fatih Tuna'nın yanı sıra bazı siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşu gönüllüleri ve vatandaşlar katıldı. Açılışta, Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan askerler için saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Şehitler ve İsrail'in saldırılarında hayatını kaybeden Gazzeliler için Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

"Kudüs düşerse tüm Müslüman ülkeler sıkıntıya girer"

Açılışta konuşma yapan Belediye Başkanı Bahadır, Türkiye'nin bağımsızlık mücadelesinden hiçbir zaman vazgeçmeyeceğini ve terörle mücadelenin sonuna kadar devam edeceğini ifade etti. TBMM Genel Kurulu’nda teröre karşı AK Parti, MHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi’nin ortak imzaladığı bildiriye imza atmayan partileri de eleştiren Bahadır, "Tüm partiler bir olmuş, birlik olmuş ama sen 'imza atmam' diyorsun. Atsan ne olur, birisinden mi korkuyorsun, bir yere bağlılık mı var? Yazıklar olsun." diye konuştu. Türkiye'nin tüm dünyada adaleti ve hakkı temsil etmek, mazlumların yanında olmak gibi bir misyonunun olduğuna dikkati çeken Bahadır şöyle devam etti:

"Gazze'de tüm dünya sessiz. Birleşmiş Milletler'de komedi var. İşte o yüzden bizim güçlü olmamız gerekiyor. Tek vücut olacağız. Farklı düşüncelerimiz olur, farklı partilerimiz de olur ama Türkiye Cumhuriyetimiz için, bağımsızlık için tek vücut olacağız. Aynı şekilde Mescid-i Aksa ve Kudüs için de... Çünkü Kudüs düşerse tüm Müslüman ülkeler sıkıntıya girer."Gazze'ye yönelik saldırıların soykırıma dönüştüğünü, aralıksız devam ettiğini vurgulayan Bahadır, Müslümanlar olarak ayrılıklara son verip birlikte olunması gerektiğini sözlerine ekledi.

Türkiye'nin zulme hiçbir zaman sessiz kalmadı

Kaymakam Boztepe, Türkiye'nin dünyadaki zulme ve haksızlıklara hiçbir zaman sessiz kalmadığını ve mazlumların yanında olduğunu söyledi. Gazze'de yaşananların tam bir soykırım ve katliama doğru gittiğini belirten Boztepe, "Savaş hukuku işlemiyor, siviller hedef alınıyor, kadınlar, çocuklar, yaşlılar birincil hedef olarak görülüyor. Gazze'nin direnişi umulur ki İslam dünyasının uyanışına vesile olsun." dedi.

Gazze için imza köşesi

Gazze'ye destek için kurulan imza köşesine gidip imzasını atan Bahadır, Gazze'ye yönelik sergideki fotoğrafları inceledi. Stantları tek tek dolaşan Bahadır, Filistin'e destek için bir araya gelen sivil toplum kuruluşlarına teşekkür etti.

syhxb7vxlfzhsvtw6mod5nro.jpg

tr46jdc8wgoztizajk7ksxh1.jpg

fuoysc5jxr7spgnqzhjbvild.jpg

1nwx738dpjq4tm0hyolg6kcl.jpg

dIbvhjtcvkxanfoezmqgd37z.jpg

sxwgkje2d6nhcraeouxpcqqm.jpg

nmfb7jo1zqrzlbpewggiyvk4.jpg

hjxopssm61gdaqomlkvnpjtw.jpg

zyvgtx5ofjbt43z8i0qlh2oe.jpg

lfsj9gdxmtpmrq6zt1gziuqn.jpg

byuznpzleetocvthnIla5jgw.jpg

Idx8vpqkyfolwoyz25scejxa.jpg

gvtyqwj38mkhfqd2l5shzuka.jpg

8cmdoo7fiw4na6gevkeybl3x.jpg

zkraj47tydwtxdqp2zrjcup8.jpg

aInmpb0wsh2ethncjur4zkgo.jpg

jv1dz4e5wrxcuIxjphb0efui.jpg

ye7gor02ckwfhuvyezfrnw8h.jpg

rghxdei81tp40hykfqamInlv.jpg

4Idqays35bj8jolye7ahwwlt.jpg

jpnuhgu5w2n7Iho1zfkrixro.jpg

tjfqk7y4lxnoklvrg09pb2w5.jpg

lnhxbdf7hr3wopvuIfqlvt4s.jpg

hlj3feakgudnvzhpmgkfwsml.jpg

l50jrxjw28gnh6mgfyacx91v.jpg

ejtoeqqtgfsabv0x5ndw4cdk.jpg

jbpog914d7a3lsweqahhqmru.jpg

wo7rmt2bvqcnxzjt3qdiaIy8.jpg

4xg8npmotoahlsdqwfzvp365.jpg

j7ioezknvmkhyxsrqpnfrol2.jpg

bunae3mpguk1hfqry9i8vops.jpg

povddt0burq3ba65sqxlc8sf.jpg

1vhmbbfinl4zuwatjnxvIsmu.jpg

pi73hm4zbdlmobpuwe6cdglg.jpg

fohunsquje2wszvnfigrIlvz.jpg

vw3qmawnsxjd6uegtjhucpIz.jpg

glxozgk1auamyphzjeri6bcf.jpg

jpa9nj7mncqbgrdcdlxz38vl.jpg

jqp3bx2m5hgspkdactwfcslw.jpg

nxulrl1cs4tpmatvwjvk69sf.jpg

2l4cslw5tjsvm71hknqm8ngI.jpg

9nw8cpry5lzl3qharkfvjkdm.jpg

azcu3p9Itrgwigpxnfrdvkjd.jpg

6pwg8hzqtdvztIfecyp1mmiv.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.