FETÖ'NÜN SÖZDE IRAK SORUMLULARINA ETKİN PİŞMANLIK VE İYİ HAL İNDİRİMİ

FETÖ'NÜN SÖZDE IRAK SORUMLULARINA ETKİN PİŞMANLIK VE İYİ HAL İNDİRİMİ

Ukrayna'da yakalanarak Türkiye'ye getirilen, silahlı terör örgütü FETÖ'nün sözde Irak sorumluları Salih Fidan ve Samet Güre, “silahlı terör örgütüne...

Ukrayna'da yakalanarak Türkiye'ye getirilen, silahlı terör örgütü FETÖ'nün sözde Irak sorumluları Salih Fidan ve Samet Güre, “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan önce 9 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Daha sonra etkin pişmanlık ve iyi hal indirimi uygulayan mahkeme, sanıkların 4 yıl 6’şar ay hapisle cezalandırılmasına hükmetti.

Ukrayna'da yakalandıktan sonra Türkiye'ye gönderilen FETÖ'nün Irak'taki eğitim yapılanmasında yer aldığı belirtilen Salih Fidan ve Samet Güre'nin yargılandığı davaya İstanbul 33. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmaya, tutuklu sanıklar Salih Fidan ve Samet Güre, bulundukları cezaevinden SEGBİS ile katılırken, avukatları salona geldi.

Sanıklar Samet Güre ve Salih Fidan, sadece öğretmenlik yaptıklarını, örgütsel faaliyetlerinin olmadığını belirttiler. Ayrıca ailelerinin mağdur olduğunu söyleyen sanıklar tahliyelerini talep ettiler.

ETKİN PİŞMANLIK VE İYİ HAL İNDİRİMİ

Mahkeme heyeti, sanıkları “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 9 yıl hapis cezasına çarptırdı. Etkin pişmanlık ve iyi hal indirimi uygulayan heyet, sanıkların, 4 yıl 6’şar ay hapisle cezalandırılmasına ve haklarında yurt dışı ve şehir dışına çıkış yasağı şeklinde adli kontrol hükümlerinin uygulanmasına karar verdi.

MÜTALAADA 15 YILA KADAR HAPİS İSTENMİŞTİ

Savcı mütalaasında, sanıkların etkin pişmanlık hükümlerinden yararlandırılmayarak "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan 7,5 yıldan 15'er yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.