TARSUS'TA PANDEMİ MOLASI VEREN YERYÜZÜ PAZARI YENİDEN KURULDU

TARSUS'TA PANDEMİ MOLASI VEREN YERYÜZÜ PAZARI YENİDEN KURULDU

Dünyanın 70., Türkiye’nin 4. Yeryüzü Pazarı, pandemi şartlarının normalleşmesiyle birlikte Tarsus Kubatpaşa Medresesi önünde yeniden kuruldu.

Dünyanın 70., Türkiye’nin 4. Yeryüzü Pazarı, pandemi şartlarının normalleşmesiyle birlikte Tarsus Kubatpaşa Medresesi önünde yeniden kuruldu.

Tarsus Belediyesi, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası, Tarsus Ticaret Borsası, Tarsus Ziraat Odası ve Tarsus Slow Food Yeryüzü Pazarı Derneği iş birliği ile Tarsus’ta kurulan Yeryüzü Pazarı, halkın yoğun ilgisiyle karşılandı. Çevre il ve ilçelerden toplamda 67 üreticinin katılım sağladığı pazarda, yöreye ait doğal ve nitelikli ürünler yer alıyor.

Üreticilerin tüketiciler ile aracısız bir şekilde buluştuğu pazarda, yöreye ait çok çeşitli taze meyve, sebze, yumurta, bal, tatlılar, pastacılık, ekmek, yağ ve yerel yemek kültürlerine ait ürünler yer alıyor.

BOZDOĞAN: “ÜRETİCİLERİN TÜKETİCİLER İLE ARACISIZ BİR ŞEKİLDE BULUŞMASINI SAĞLIYORUZ”

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, yoğun katılım sağlanan pazarla ilgili şu bilgileri verdi:

“Dünyanın 70., Türkiye’nin ise 4. Yeryüzü Pazarı’nın kentimizde, yeniden elbirliğiyle açılıyor olmasından ötürü büyük mutluluk duyuyoruz. Tarsus’ta ilk defa 2020 Ekim ayında kurduğumuz Yeryüzü Pazarı, Covid-19 tedbirlerinin artmasıyla birlikte Yeryüzü Pazarı’na ara verildi. Pandemi süreci boyunca kuramadığımız pazarı, hayatın yeniden normalleşmesiyle birlikte yeniden kurma imkanına kavuştuk. Bugün burada kurduğumuz Yeryüzü Pazarı, üreticilerin özellikle pandemi sürecinden daha az hasarla çıkmaları için bir fırsattır. Tarsus Belediyesi olarak üretici ile birlikte çözümler aramaya devam ediyoruz elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Pandeminin ilk dönemlerinde mahsulü elinde kalan çiftçilerimizin mahsullerini alarak halka ücretsiz dağıtıp, onlara bir nebze de olsa destek olarak, tarımsal döngünün süreklilik arz etmesine katkıda bulunduk. Bugün Yeryüzü Pazarı’nda da böyle bir döngü var. Üreticilerin tüketiciler ile aracısız bir şekilde buluşmasını sağlıyoruz. Üreticilerin ve bu tip organizasyonların baş destekçisi olacağımızı, ihtiyaç duyulması halinde her zaman her yardımda bulunacağımızı, her koşulda doğal organik ürünlerin, adil ve temiz mahsul için ter akıtan emekçinin, emeği sömürülmeyen ve hakkı teslim edilmemişüreticinin yanında olacağımızı, bir yerel yönetim temsilcisi olarak kurumum adına temin ederim."

Yeryüzü pazarını ziyaret eden vatandaşlar da organik ürünlere ulaşabilmenin mutluluğu içerisinde gönüllerince alışveriş yaptılar.

Vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gören yeryüzü pazarı, ayda iki defa kurulacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.