FEN İŞLERİNDEN YAZ SEFERBERLİĞİ

FEN İŞLERİNDEN YAZ SEFERBERLİĞİ

Sarıyer Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Sarıyer halkına daha iyi hizmet vermek için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Yaşanabilir bir Sarıyer için yola çıkan ve 2009’dan bu yana altyapı ve üst yapı çalışmalarında rekor rakamlara ulaşan Fen İşleri ekipleri büyük bir özveriyle yürüttükleri çalışmalarla cadde ve sokaklara asfalt döküyor, tarihi sokakları restore ediyor, yeni hizmet merkezleri inşa ediyor.

Sarıyer Belediyesi ekipleri,  alt yapı ve üst yapı çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ilçenin dört bir yanında asfalt, merdiven, tretuvar yapımına devam ederken, yeni projeleri de bir bir hayata geçiriyor. Belirlenen program dahilinde; zamanla eskiyen ve bozulan yollar asfaltlanıyor, istinat duvarı, merdiven, yağmur suyu kanalı, kilit taşı ve drenaj çalışmalarını sürdüren ekipler, aynı zamanda afet ve yangın nedeniyle zarar gören evlerin tadilat çalışmasını da gerçekleştiriyor. Erişilebilir bir kent yaratma adına yürütülen hizmetler bununla da sınırlı kalmıyor. Yapımı tamamlanan Rumeli Feneri Balık Mezat Yeri ve Balıkçılık Lokali, Gümüşdere Konserve Köy Tarım Evi ve Sosyal Tesisi, FSM Çocuk Gündüz Bakımevi ve Pınar Mahallesi SAGEM binası ile ilçenin çehresi değişiyor. 

40 BİN TON ASFALT DÖKÜLECEK

Yıl boyunca yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Sarıyer Belediyesi Fen İşleri Müdürü Veysel Kahraman, “Bu yıl 40 bin tonluk bir asfalt ihalemiz oldu. İBB’nin bütün ilçelere sağladığı bir hibe var. Onu da asfalt olarak çekip hızlı bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Asfalt kaplama çalışmalarımıza Ayazağa Mahallemizden başlayarak Maslak, Cumhuriyet, Tarabya mahalleleriyle devam ettik. Şu anda Pınar Mahallesi ile devam ediyoruz.  Sonrasında ise FSM, Baltalimanı ve Rumeli Hisarı olmak üzere 38 mahallenin tamamında bir takvime bağlı olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu asfalt ile ilgili olan kısımlar. Şu anda bütün mahallelerden gelen asfalt beklentilerini karşılayamamızın bir nedeni var. Eski yerleşim bölgelerinde inanılmaz bir altyapı yenileme çalışması yapılıyor. Nitekim uzun süredir ertelediğimiz İstinye ve Yeniköy’de elektrik idaresine dört buçuk kilometreyi aşkın bir kazı ruhsatı verildi. O sokaklar için asfalt kaplama talebinde bulunuyorlar ama kazı ruhsatı nedeniyle tekrar kazılacağı için bu çalışmanın bitmesini bekliyoruz. Bu konuda Sarıyer sakinlerinin, bizim bu çalışmaları ertelememizin nedeninin ilgisizlik olmadığının sürdürülebilir bir hizmet vermenin çabası içerisinde olduğumuzu bilmelerini rica ediyoruz” dedi.

HİZMET NOKTALARI ARTIYOR

Yeni başlayan ve tamamlanmış yapı projeleri de anlatan Kahraman, “Av yasağının kalkmasıyla açılışının yaptığımız Rumeli Feneri’ndeki Balık Mezat Yerin ve Balıkçılık Lokalimiz, yapımı tamamlanma aşamasına gelmiş Gümüşdere’de bulunan Konserve Köy Tarım Evi ve Sosyal Tesis’i, şu anda  yapımı büyük bir ivme kazanan Maslak’taki aşevi projemiz, FSM’de yaklaşık 150 öğrenciye hizmet verecek çocuk gündüz bakımevi inşaatımız tamamlandı şu anda. Yine Pınar Mahallesi’nde kirada hizmet verdiğimiz SAGEM için son derece şık bir bina inşa ettik. Bu da yeni dönemde hizmete açılacak. Maden Mahallesi’nde balık satış merkezimiz olacak. Proje çalışmalarını tamamladık. Yapım sürecine de on gün içerisinde başlayacağız. Yine Poligon Mahallesi’nde ekim sonuna kadar kabasını tamamlamayı planladığımız spor tesisi inşaatımız, şu anda imalatına başladığımız Uskumruköy’de yaklaşık 700 – 750 metreye varabilecek bir yağmur suyu kanalı çalışmamız var. Yapımıza hızlı bir şekilde devam ettiğimiz istinat duvarı çalışmalarımız var. Yağmur suyu kanallarının temizlik ve bakımları sürüyor. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve okullardan gelen talep doğrultusunda boya, badana ve tadilat çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.

TARİHİ SOKAKLAR ASLINA UYGUN ŞEKİLDE YENİLENİYOR

Tarihi mekanların restorasyonunu da yaptıklarının bilgisini veren Kahraman konuşmasını şöyle sürdürdü; “ Rumeli Hisarı Mahallesi Kale Ağası Sokak, yüzyıllar önce yapılmış, kamuya terk ve aynı zamanda Anıtlar Kurulu tarafında eski eser tescili yapılmış bir sokak. Yüzyılların kullanımına bağlı olarak yıpranmalar vardı. Ciddi bir şekilde hem trafik akışı için hem de yayaların güvenliği için sorun yaratıyordu. Aslına uygun olarak buranın restorasyonu ve yenileme çalışmalarını yapıyoruz. Böyle bir eseri tekrar kullanıma kazandırdığımız için mutluyuz. Aynı zamanda Sarıyer Merkez’de tarihi bir yapı olan Rıfat Ilgaz Kültür Merkezi binamızda kısmı yıpranmalar oluşmuştu. Oranın da iç mekân çalışmalarını tamamladık. Dış mekâna yönelik çalışmalarımız da en kısa sürede başlayacak.

AMACIMIZ SÜRDÜRÜLEBİLİR HİZMET

Sarıyer’i üç farklı şekilde kategorize edebiliriz. Bir yüzlerce yıllık bir yerleşim bölgesi, iki gecekondu ve kaçak yapılaşmanın hâkim olduğu bölgelerdeki yapılar ve üç imar planlarına uygun olarak yapılaşması devam eden bölgeler. Her kategorinin başlı başına kendi içerisinde dinamikleri ve sorunları var. Bulunduğumuz yerde olduğu gibi eser nitelikli bölgelerdeki yenilemenin çok uzun bir onay ve istişare süreci oluyor. Gecekondu bölgelerinde verdiğiniz altyapı hizmetlerinin ise uzun vadede bir sürdürülebilirliği yok. Çünkü oralarda plan uygulandığı zaman o yolların tamamı değişiyor. Verdiğimiz hizmetleri yaparken bütün bunlara dikkat ederek, kamu zararı da yaratmadan, maliyetleri yükseltmeden, sürdürülebilir, maksimum verimlilikteki hizmetleri verme çabası içindeyiz. Bunları yaparken Sarıyer’in coğrafik yapısı son derece sorunlu, son derece dik, eğimler çok fazla. Tepe mahalleleri son derece fazla, dereleri çok fazla. Bütün bunları bir araya getirdiğimiz zaman verdiğimiz hizmetlerin güçlüğünü vatandaşlarımızın takdir etmesini rica ediyorum.”

 

jufhgilvydgqpexbs4z8a7s0.jpg

gnxj0wq8os7srkf2zzvmyhba.jpg

utsbuqlohjrycxefmvgcn4sx.jpg

qlgml1suyrxdoxyka8ouv0bw.jpg

aom6r9uamtfkwbb0p1ygnI2q.jpg

1ilqkuvnw5p7cjdfgrvehxsk.jpg

sty9vq541wfxavidybcsolbk.jpg

ztyxhwdvmwp3htmocvuebafn.jpg

pcrmIxozu9yiy4jl1wqs3ptv.jpg

lvumj7jlsg9m2zkzpdei13pg.jpg

w2gl0asknstc95bo3uyr7qwj.jpg

a8shdo6wfzqrmttia9j2ecbg.jpg

tdpIg2okgim13dcsxxql8wau.jpg

oetf3lpd5ehrkd4xq7a6pglc.jpg

gwr2lzuij1kfuab790megppm.jpg

bzIdvawxbmmpoq1xf9glhdct.jpg

qjf1hun3aosire75p2plzykk.jpg

uwqsami2hu8ls394tpxow57x.jpg

nmsv1dt2qhamxf86bk74rlbe.jpg

8uyr4cfcnydizzqxbnt7o12x.jpg

54ztrksdne32jaeygpqcabnq.jpg

3sdn6wlhz2ckqxuey7jxzamt.jpg

jz8ik0qfbpfrd4nmam1dwp6I.jpg

0q9xremyh7bssatvnunxtyc1.jpg

u6olt2fc8bhepmnizrz0jbpq.jpg

ljdhsbapbk4fhziaqykrmq3d.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.